Nopeammat ja varmemmat Armi tuolien toimitukset

Armi Uncategorized @fi 0 Comments

Aiemmin kaikki Armi tuolit valmistettiin alusta loppuun vasta tilauksesta, ainoastaan joitain kankaita löytyi valmiiina varastosta. Jonkin aikaa sitten tuotantomalli muutettiin niin, että viidellä vakiovärillä kaikki tarvittavat osat löytyvät hyllystä ja valmiiksi verhoiltuna. Näin ainakin Armi design ja style tuolit ovat täten kokoonpanoa ja valitun puuvärin mukaisten osien kiinnitystä vaille valmiina.

Itse tuolit, uudemmat Armi design ja style -mallit, on säädettävissä ja sovitettavissa asiakkaan mitoille toimituksen yhteydessä, joitain erikoismitoituksia (lähinnä levennystä) lukuunottamatta. Tällöin ei myöskään asiakaskäyntiä ennen valmistusta, ainakaan mitoituksen takia, enää tarvita.

Uudella tuotantomallilla ja uusien mallien säädettävyyden ansiosta, on toimitusaika vakioväreillä saatu tiputettua tyypilliseen noin 1-2 viikkoon., aiemmasta keskimääräisestä noin 4 viikosta. Toimitusaikaan liittyy myös vähemmän epävarmuustekijöitä.

Armi Aktiivituoli vakiovärit

Breeze vakiovärejä on viisi; viininpuneinen, tummanharmaa, sininen, ruskea tai beige. Ne saa tyypillisesti nopeasti toimitettuna, vaaleilla tammi tai tummanruskeilla pähkinä puuosilla, neljällä jalalla (design) tai pyörivällä laippajalalla (style).
Vakiovärit tammi tai pähkinä puilla, jaloilla tai laipalla, rahilla tai ilman

Kaikki kombinaatiot (20 kpl) jotka ovat näistä vaihtoehdoista mahdollisia löytyy tuoliin upotettuna Armi design ja style breeze kankailla -sivulla

Uudempien design/style -mallien säädettävyyden ansiosta tuolin muokkaus myös jälkikäteen on merkittävästi yksikertaisempaa, eli jos asiakkaan kunnossa tapahtuu muutos joka vaatii esimerkiksi istuinkorkeuden muutosta tai jos esimerkiksi käyttäjä vaihtuu, niin tuoli on mukauttavissa uudelle käyttäjälle.

Muut kankaat, nahkat ja mallit

Muut kankaat ja myös nahkat tilataan edelleen tuoli kohtaisesti, ja ovat sen takia lisähintaisia ja toimitusajat pidemmät.

Myös perinteinen -Classic malli on tältä osin rajoittuneempi ja vaatii enemmän valmistusaikaista mitoitusta, joten siihen löytyy valmiita osia rajoitetummin, ja myös mitoitukseen liittyy ilman kokeilua suurempia epävarmuustekijöitä. Yleisesti voidaan todeta, että lyhyille (alle 160cm) ja vielä varmemmin pitkille (yli 175cm pitkät) uudemmat design ja style mallit ovat säädettävyytensä ansiosta melkein aina helpompi ja varmempi valinta.

TILAA ARMI TUOLISI >>

Tuolista oikein nouseminen ja istuutuminen

Armi Uncategorized @fi 0 Comments

Armi Aktiivituoli ei ainoastaan helpota nousemista vaan ohjaa myös nousemaan tuolilta ylös luonnollisella tavalla jossa niveliin kohdistuva virhekuormitus on vähäisin, mutta lihaksiston voimantuotto ja sitä aktivoiva vaikutus suurin. Mekanismin kallistuminen ja nostosuunta ohjaa nousemaan eteenpäin yläviistoon, kuten pitäisi nousta miltä tahansa tuolilta, ilman ylimääräisiä kiertoliikkeitä, hivuttautumista tuolin etureunalle tai äärimmäistä punnertamista. Jos Armi tuolista nousee tai yrittää nousta virheellisesti on nousu sekä vaikeampaa, että raskaampaa. Armi tuolin oikea mitoitus, erityisesti sopiva istuinkorkeus, on myös hyvin oleellinen, niin nousun, kuin istuutumisen näkökulmasta.

Korkealla sijaisevien ja pitkälle ulottuvien kädensijojen ansiosta Armi tuoliin on mahdollista istuutua helpommin, turvallisemmin ja oikeaoppisemmin (kuin nojatuoliin jossa kädensijat ovat matalalla, kaukana tai ettei niitä ole ensinkään, tai koko tuoli on liian matalalla ja istuinsyvyys). Lisäksi Armi tuoli on erittäin tukeva, siten että se ei keiku, eikä kaadu, vaikka siihen alas rysähtäisikin. Mikään ei varsinaisesti estä Armi tuoliin rojahtamista, mutta tekemällä siihen istumisen oikein on se turvallisinta, päädytään helpommin suoraan ergonomisesti hyvään ja ryhdikkääseen istuma-asentoon, ja myös aktivoiva vaikutus suurin.

Helpottamaan, niin tuolista oikein nousemista, kuin tuoliin oikein istumista, olemme laatineet visuaaliset ohjeet, jotka voi myös tulostaa (A4). Ohjeissa on myös vinkkejä mihin kiinnittää erityisesti huomiota, niin nousussa, kuin istuutumisessa.

Lataa/avaa Armi tuolista nouseminen (pdf)
Lataa/avaa Armi tuoliin istuminen (pdf)

Vastaavat ohjeet vielä hieman laajemmin kerrottuna löydät myös Armin Nouseminen ja istuutuminen -sivulta.

Rollaattoriin nousu ja rollaattorista istuminen

Erityisen tarkkaan on kiinnitetty huomiota kuinka toimia jos käytössä on rollaattori, jota varten on laadittu omat räätälöidyt ohjeet, vaikka ensisijaisesti ja suositelluin tapa on nousta rollaattoriin ihan vastaavasti kuin noustaisiin ilman rollaattoriakin. Kuitenkin rollaattoria käyttävät ovat keskimäärin heikompi kuntoisia, kuin ne jotka pärjäävät ilman, ja myös virhekuormituksia aiheuttavat tai huonoon ergonomiaan johtavat toimintatavat yleisempiä.

Lisäksi rollaattorin kanssa liikkuvien joukossa on hyvinkin heikkovoimaisia, tasapainoltaan ja motoriikaltaan rajoittautuneita. Siksi nousemiseen rollaattoriin on tarjolla myös vaihtoehtoisia tekniikoita, joiden on todettu toimivan erityisesti kaatumispelkoisille ja kaikkein heikoimmille.
Armista rollaattoriin nousu
Rollaattorista Armiin istuminen

Lataa/avaa Armi tuolista nouseminen (pdf)
Lataa/avaa Armi tuoliin istuminen (pdf)

Vaihtoehto nousutekniikka 2: Yhdellä kädellä Armi tuolista työntäen ja toisella kädellä rollaattorin kahvaan ojentautuen. Tämän tekniikan on havaittu toimivan erityisesti niillä jotka kaatumispelkoisina pyrkivät nousemaan selkä liian pystyssä ja liian takakenoisessa asennossa. Rollaattorin kahvaan ojentautuminen ohjaa luontaiseen etunojaan joka on tärkeää Armi tuolin mekanismin toiminnan ja oikeaoppisen nousemisen kannalta. Nousu ei kuitenkaan ole yhtä symmetrinen kuin kahdella kädellä kädensijoista työntäen, ja aiheuttaa pienen kiertoliikkeen.
Armi tuolista yhdellä kädellä työntäen nouseminen

Lataa/avaa Armi tuolista yhdellä kädellä työntäen nouseminen (pdf)

Vaihtoehto nousutekniikka 3: Yhdellä kädellä Armi tuolista työntäen ja toisella kädellä rollaattorin tasosta vetäen. Erikoistapauksissa kun taustalla erityisiä sairauksia tai kun nousu on muutoin erittäin vaikeaa, on myös äärimmäisin tekniikka, jossa toinen käsi siirretään ensin rollaattorin tason etureunalle ja vedetään samalla kun toinen käsi työntää/painaa kädensijasta.
Armi tuolista rollaattoriin nousu yhdellä kädellä työntäen ja toisella rollaattorin tasosta vetäen

Lataa/avaa Armi tuolista rollaattoriin nousu yhdellä kädellä työntäen ja toisella rollaattorin tasosta vetäen (pdf)

Vastaavat ohjeet vielä hieman laajemmin kerrottuna löydät myös Armi ja rollaattori -sivulta.

Armi Aktiivikortit innostavat ikääntyviä liikkumaan

Armi Uncategorized @fi 0 Comments

”Ahaa, ruutukutonen. Eli istu tuolilla, ojenna molemmat jalat yhtä aikaa suoraksi eteen ja tuo takaisin koukkuun. Toista liike 10 kertaa. Selvä!” Nyt ei olla jumppatunnilla, vaan pelataan korttia. Mistä on kyse?

”Pienikin liike virkistää ja pitää yllä toimintakykyä – ja kun liikkumiseen liittyy leikkimielinen peli, ihminen innostuu liikkumaan enemmän. Muistamme kaikki lapsuudesta, kuinka hippa tai muut liikunnalliset leikit veivät mukanaan ja saivat liikkumisen tapahtumaan kuin itsestään”, kertoo TamErgon Jorma Eerola (Armi Aktiivituolin idean isä). Hän on fysioterapeutti ja osteopaatti, joka on työskennellyt pitkään liikkumisen ja kehon hyvinvoinnin edistämiseksi. Nyt hän on ideoinut Armi Aktiivikortit lisäämään ikääntyneiden liikkumista.

Taustalla huoli ikääntyneiden vähentyneestä liikkumisesta

Aktiivikorttien idea syntyi, kun Eerola huolestui koronarajoitusten vuoksi koteihinsa ja laitoksiin eristyksiin jääneistä ikääntyneistä. Heidän liikkumisensa on vähentynyt selvästi. Eerola muisti, että monet ikääntyneet pelaavat mielellään korttipelejä, kuten Maijaa tai erilaisia pasiansseja. Tästä heräsi ajatus yhdistää pelikortteihin ”liikuttava ominaisuus”. Näin Eerola loi uuden helpon korttipelin, jossa jokaiseen korttipakan korttiin on lisätty liikunnallinen tehtävä. Tehtävät on kehitetty niin, että niiden tekemiseen ei tarvita muita apuvälineitä kuin tuoli.

Armi-korteissa pakan hertat ja ruudut keskittyvät voimaa kehittäviin harjoitteisiin, padat tasapainoa ja ristit liikkuvuutta sekä rytmiikkaa kehittäviin harjoitteisiin. Peliohjeissa olevien peruspelien lisäksi jokainen voi kehitellä lisää pelejä tai liittää liikuntatehtävät ennestään tuttuihin korttipeleihin. Aktiivipeliä voi pelata yksin, läheisen kanssa, ryhmässä ja myös etänä verkossa, esim. whatsapp –puhelun kautta.

Armi Aktiivikorteilla pelanneet ovat ilahtuneet pelikorttien uudesta ominaisuudesta. Harjoitteiden tekeminen pelin lomassa on koettu hauskana ja virkistävänä tekemisenä ja yhdessäolona.

TILAA ARMI AKTIIVIKORTIT >>
Jorma Eerola ja Armi Aktiivikortit

Ikäihmisten liikkuminen ja omatoimisuus poikkeustilanteessa entistäkin tärkeämpää

Armi Uncategorized @fi 0 Comments

Useimmat Armi tuolin tyypillisistä asiakkaista ovat riskiryhmäläisiä ja nyt karanteenissa. Valitettavasti se tarkoittaa monen kohdalla entistäkin vähäisempää ja rajoittuneempaa liikkumista. Eikö nyt olisi entistäkin tärkeämpää turvata ja mahdollistaa aktiivinen liikkuminen, sekä omatoiminen selviytyminen arjen askareista turvallisesti, helppojen mahdollisuuksien rajoissa?

Pahimmillaan nykyiseltä tuolilta nousu on niin epämiellyttävää että jätetään kokonaan nousematta ja lähtemättä liikkeelle, vaikka kyseessä olisikin vain säännöllinen liikuskelu oman asunnon sisällä. Tai kun normaaleja omaiskäyntejä, sekä muita avustajakäyntejä tai vaikkapa fysioterapiaa on nyt vähemmän kuin normaalisti. Niin tai näin, niin hieman parempikuntoisiltakin ikäihmisiltä jää nyt liikkuminen helposti merkittävästi alhaisemmalle tasolle kuin normaalisti. Kaiken mahdollisen yhteistoiminnan, on kyse sitten päivätoimintaan osallistumisesta, yhteisjumpista tai muista vastaavista, kavereiden tapaamisista jne, jotka jo itsessään ovat pakottaneet liikkumaan, peruunnuttua tai ollessa kiellettyä.

Armi tuoli ei pelkästään tee noususta miellyttävämpää ja vähemmän niveliä rasittavaa, ja täten tee säännöllisistä liikkeelle lähdöistä mielekkäämpiä, vaan myös mahdollistaa itsenäisen kuntoilun. Kynnys on erittäin matala, omalla nojatuolilla, vaikkapa samalla kun katsoo televisiota, heikkokuntoinen pystyy tekemään jumppaliikkeitä, turvallisesti ja niveliä kuormittamatta.

Käyttämättömyys heikentää lihaskuntoa hyvinkin nopeasti, varsinkin ikäihmisellä. Heikentynyt lihaskunto edelleen huonontaa tasapainoa, ja tekee tällöin ajan myötä myös mahdollisesta vähäisemmästäkin liikkumisesta turvattomampaa. Liikkumattomuus yleisestikin altistaa monille tuki- ja liikuntaelin vaivoille.

Armi tarjoaa yksinkertaisen ja toimivan keinon edistää ikäihmisen liikkumista, joka on nyt entistäkin tärkeämpää. Toimintakyvystä huolehtiminen tekee ikääntyneelle myös muista arjen askareista omatoimisesti selviytymisestä helpompaa ja turvallisempaa.

Armin puhelin- ja nettitilaukset nyt edullisemmin

Iloksemme olemme todenneet mallin jossa tilaukset tulevat esittelyjen sijaan nyt pääosin puhelin- ja nettitilauksina, toimivan erittäin hyvin. Käyttöön opastus ja pieni jumppautus annetaan toimituksen yhteydessä (jonkin verran maatieteellistä rajoitteita, mutta ainakin koko Etelä-Suomessa). Samoin mitoitus, joka katsottu noin kohdalleen ennakkotietojen pohjalta, tarkistetaan ja tarvittaessa hienosäädetään kohdalleen toimituksen yhteydessä.

Tälläkin viikolla toimitetuista (ilman esittelyä tilatuissa) tuoleista melkein kaikissa on ollut jo valmiiksi juuri oikea istuinkorkeus, vaikka sitä on toimituksen yhteydessä helppoa muokata (ja siihen on varauduttu). Ja ennen kaikkea, asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä (ja tuolilta nousu sujunut kaikilta hienosti viimeistään pienen ohjauksen jälkeen)! Kirsikkana kakun päälle ovat saaneet saman kovaan tarpeeseen tulleen Armi tuolinsa, mutta nyt edukkaammin. Jos lähes kaikki esittelyn tilanneet siinä yhteydessä vakuuttuvat ja tilaavat tuolin, on oikeastaan sama saako opastuksen etukäteen (esittelyn muodossa), vai sitten vasta toimituksen yhteydessä? Kokemus on myös osoittanut, että ainakin Armin videoihin tutustuneet, ovat tyypillisesti ymmärtäneet tuolin käytön ja oikeaoppisen liikeradan nousussa välittömästi, ja täten ilman mitään erillistä ohjausta.

Nyt reilut alennukset kaikkiin Armin netti- ja puhelintilauksiin!

Nyt reilut alennukset kaikkiin Armin netti- ja puhelintilauksiin!

Armi Uncategorized @fi 0 Comments

Oletko jo pidempään miettinyt Armi tuolin hankintaa? Nyt on loistava tilaisuus hyötyä sekä itse, että tukea samalla yrittäjää.

Ja siten myötävaikuttaa positiivisesti, että tätä todelliseen tarpeeseen, ikäihmisten hyvinvointia ja arjen helpottamista varten kehitettyä ainutlaatuista kotimaista tuotetta (lue Armin tarina ja tutustu tuotteeseen) on myös jatkossa varmasti tarjolla sitä todella tarvitseville!

NYT kaikkiin uusiin Armin netti- ja puhelintilauksiin*:
Armi Style (-250 eur) = 1490 eur
Armi Design (-200 eur) = 1290 eur
Armi Classic (-150 eur) = 1040 eur
* ilman kotiesittelyä, korkeaselkäiset mallit, ei muita alennuksia

Tilaa oma Armisi tai soita 0403507117

Armi tuolien normaalisti huippusuositut esittelyt on käytännössä lähes jäissä, 70+ ikäisten ihmisten karanteenista johtuen. Ymmärrettävistä syistä! Toki meillä on panostettu hygieniaan jo pidemmän aikaa, esim desinfioimalla mallituoleja (aivan erityisesti kädensijat) ennen ja jälkeen jokaisen esittelyn, kuten myös esittelijän hygieniaan, välttämällä kättelyjä ja muutenkin turhan läheistä kontaktia, joten myös esittelyjä on edelleen pyynnöstä saatavilla.

Todellisuudessa, ei esimerkiksi mitoitusta varten esittelyä tarvita. Mitoitus voidaan arvioida suunnilleen kohdalleen muutamalla käyttäjän kokoon liittyvällä peruskysymyksellä ja hienosäätää kohdalleen toimituksen yhteydessä. Jo aiemmin käytännössä kaikki Armi tuolit Itä- ja Pohjois-Suomeen (pois lukien Oulun seutu) ovat menneet suoraan netti ja puhelinkauppoina.

Kun maksuton kotiesittely kumminkin on ollut saatavilla ovat monet sellaisen halunneet, ja sitä kautta vakuuttuneet Armi tuolin toimivuudesta, helposta tuolilta noususta ilman virhekuormituksia, sekä myös hyvästä istuinmukavuudesta ja selän tuesta. Kuntouttavuus, lihaksiston vahvistuminen, tasapainon parantuminen sekä yleinen toimintakyvyn kehittyminen sen sijaan edellyttää jo muutaman viikon käyttöä.

Esittelyn sijaan saat nyt Armi tuolin huomattavasti huokeampaan hintaan. Nyt jos koska kannattaa tarttua tilaisuuteen, ja tilata Armi tuoli, itselle tai läheiselle. Ja lyhentyneestä tilauskannasta johtuen, saatavilla myös selvästi normaalia nopeammat toimitukset (aiemmin tyypillisen useiden viikkojen odotuksen sijaan)! Desinfioimme myös kaikki toimitettavat tuolit kun ne lähtevät tehtaalta.

Mitä aiemmin Armi tuolin käytön aloittaa, sen suurempi hyöty ja pisin käyttöikä. Kunnon ylläpitäminen, sekä tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisy, tai esimerkiksi pahan kaatumisen välttäminen, on kuitenkin helpompaa kuin kuntouttaminen ja toimintakyvyn palauttaminen sen jo merkittävästi alennuttua.

Elämmepä kotona tai hoivakodissa, meillä kaikilla on oikeus istua mukavasti ergonomisessa nojatuolissa, nauttia televisioohjelmista, lukea tai kutoa ja päästä omin voimin pois tuolilta niin kauan kuin voimia vähänkin riittää. Pysyä toimintakykyisenä, ja olla aktiivisia sekä itsenäisiä arjen perustoiminnoissa.

Paras nousuaputuoli ja seniorituoli

Armi Uncategorized @fi 0 Comments

Miksi Armi Aktiivituoli on markkinoiden paras nousuaputuoli ja paras seniorituoli? Ja miksi kannattaa olla ajoissa liikkeellä?

Armi Aktiivituoli ei ainoastaan tee noususta helpompaa, vaan sen patentoitu ja ainutlaatuinen mekaniikka ja toiminta myös vahvistaa ja kuntouttaa samalla, ja täten parantaa käyttäjänsä toimintakykyä kaikissa muissakin arkielämän tilanteissa.

Esimerkiksi Armi Aktiivituolin fysioterapeuttien kehittämät liikeradat tuolilta noustaessa on hiottu juuri oikeanlaiseksi jotta lihaksia tulisi käytettyä monipuolisesti, eikä niveliin kohdistu virhekuormitusta. Tai pelkästään se että keskivartalon jäykkyyttä saadaan jo nopeallakin käytöllä vetreytettyä auttaa monissa arjen perustoiminnoissa. Armi tuoli myös kehittää käyttäjänsä motoriikkaa ja ohjaa nousemaan oikein eikä esimerkiksi kiertyen toiselle puolelle tai pystysuoraan ylöspäin.

Vahvistunut lihaskunto parantaa tasapainoa ja vähentää kaatumisriskiä, ja Armi tuolin avulla voidaan ennaltaehkäistä liikkumattomuudesta johtuvia tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Sen avulla voidaan myös jumpata lihaksistoa, jota tarvitaan tuolilta nousemiseen ja arjessa selviytymiseen.

Fyysisellä aktiivisuudella voidaan vaikuttaa huomattavasti ikääntyneen toimintakykyyn, itsenäiseen selviytymiseen, monien sairauksien ehkäisyyn ja yleiseen elämän laadun parantamiseen. Armi helpottaa myös omaishoitajien ja hoitohenkilökunnan työtä.

Moottoroidut nousuaputuolit

Vastoin kuin Armi tuoli, moottoroidut, sähköllä tai muulla ulkoisella voimalla toimivat nousuaputuolit sen sijaan veltostuttavat ja vievät usein lopulta käyttäjänsä viimeisetkin voiman rippeet. Toki niilläkin on paikkansa, siinä vaiheessa kun ei millään muulla keinoin kerta kaikkiaan enää päästä ylös, mutta kun vielä vähänkin mahdollista niin olisi parempi aktivoida oman lihaksiston käyttöä. Armi tuolin ainoa moottori on käyttäjä itse!

Samoin, vastoin kuin ulkoisella voimalla toimivissa nousuaputuoleissa, Armi Aktiivituolissa käyttäjä on täysin itse kontrollissa mitä tapahtuu, tai ei tapahdu. Voi esimerkiksi aiheuttaa vaaratilanteita jos lihakset eivät ole valmiita ottamaan painoa vastaan avun tullessa ns. ulkopuolelta. Sähköllä toimivat moottoroidut tuolit tarkoittavat yleensä myös johtoja ja kaukosäätimiä, mikä ei yleensä ole toivottavaa.

Onko nousu vaikeaa? Sattuuko polviin, lonkkiin tai selkään?

Monesti kuulee asiakkaalta myös että fysioterapeutti oli sanonut ettei minkäänlaista nousuaputuolia tarvita niin kauan kun vaan itsenäisesti pääsee ylös tuolista. Tyypillisesti tämä johtuu siitä ettei fysioterapeutti ole saanut tietoa miten Armi tuoli toimii, toisin sanoen mielessä on juurikin ulkoisella voimalla ylös nostavan tuolin veltostuttavat vaikutukset, kun taas Armi tuolin päämäärä on juurikin päinvastainen.

Useimmat toki tiedostavat että nouseminen tuolilta voi sattua kohtuuttomasti, ja että punnertaen ylös vääntäytyminen aiheuttaa virhekuormitusta niveliin joka vähitellen rapauttaa toimintakykyä ja tekee noususta entistäkin epämiellyttävämpää. Pahimmillaan (usein asiakkailta tai heidän omaisiltaan kuultuna) on siksi monesti jäänyt kokonaan lähtemättä liikkeelle!

Usein kuuleekin asiakkaiden harmittelevan, kun ei oltu vähän aiemmin liikkeellä. Pitkään on ajateltu, että ”ei vielä”, kunnes tilanne on akuutti ja vaivat jo tyypillisesti moninaiset. Tai mahdollisen pahan kaatumisen, jonka seurauksena esim. lonkkamurtuma, jälkeinen kuntouttaminen työläs. Kunnon ylläpito tai kyseisen kaatumisen välttäminen olisi kuitenkin ollut merkittävästi helpompaa, kuin jo selvästi alentuneen toimintakyvyn takaisin palauttaminen. Parempi aina kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan.

Korkeat seniorituolit, tyynykasat ja muut kotikonstit

Seniorituoli mielletään usein vain istuinkorkeudeltaan korkeammaksi tuoliksi. Useimmissa seniorituoleissa ei oikeastaan tapahdu mitään ratkaisevaa nousemisen, tai paremman toimintakyvyn, kannalta. Niissä vain istuinkorkeus on korkeampi. Tällöin pitää huomioida ettei polvitaipeen kohdalle saa syntyä verenkiertoa haittaavaa painetta juuri liiallisen korkeuden takia. Liian korkealla ei myöskään tyypillisesti ole mukava, eikä ergonomisesti hyvä istua. Liikkeelle lähdöstä tulee myös turvatonta mikäli jalat eivät ole tukevasti maassa liikkeelle lähdettäessä. Erilaisten tyynykasojen päällä istuminen taas tuhoaa istumaergonomian ja tyypillisesti kipeyttää myös selän.

Armi tuolissa idea on että ei tarvitse istua liian korkealla päästäkseen ylös, tai ergonomisesti huonosti. Armi tuolin myös saa aina juuri oikeankorkuisena, pään ja niskan tuki on säädettävä, ja muitakin Armi tuolin mittoja on tarpeen mukaan muokattavissa, niin pitkille, kuin lyhyille tai tukeville. Armi tuolin toimintaperiaatteen vuoksi, jossa tuoli avustaa vain riittävästi, oikea korkeusmitoitus onkin hyvin tärkeää. Mikäli tuoli on liian matala suhteessa käyttäjän jalkojen pituuteen, ei aidosti heikkovoimainen pääse ylös, eikä tuoli myöskään ohjaa käyttäjäänsä optimaaliseen nousukulmaan jossa voimantuotto on maksimaalinen ja niveliin kohdistuva kuormitus minimaalinen. Ei siis liian korkea, ei liian matala, vaan juuri oikea!

Joissakin seniorituoleissa taas on hyvin korkeat kädensijat. Ongelmana on kuitenkin olkapäihin kohdistuva kova rasite, tai vielä pahempaa reisilihasten ja jalkojen isojen lihasten käyttämättömyys pääosin käsivoimin noustaessa. Reisilihasten ja jalkojen lihasten rooli on kuitenkin erittäin merkittävä paremman tasapainon, pienemmän kaatumisriskin ja paremman yleisen toimintakyvyn suhteen.

Armi tuolissa kädensijat ovat korkealla istumaan mentäessä, jolloin ne on helppo löytää ja niihin on turvallista tukeutua, mutta eteenpäin nojatessa ja edelleen ylös noustaessa ne liikkuvat siten että olkapäihin ja ranteisiin kohdistuva paine vähenee, ja nousuun tarvittavaa voimantuottoa pyritään ohjaamaan kaikkia lihasryhmiä, aivan erityisesti reisilihaksia, hyödyntäväksi.

Tukeva ja turvallinen

Vaikka Armi tuoli onkin vankkarakenteinen, ei keiku, eikä kaadu, vaikka painavampikin ihminen sinne rojahtaisi, niin pyrimme kuitenkin aina ohjeistamaan ja ohjaamaan oikeaoppiseen istuutumiseen. Oikeasoppisesti istuutuminen on vastakkainen liikerata, oikeaoppiseen nousuun verrattuna, eli istuudutaan kädensijoihin nojautuen, peppua taakse työntäen ja samalla reisilihaksilla jarruttaen.

Reisilihaksilla jarruttaminen on myös erinomaista lihaksiston aktivointia, ja tällöin päästää suoraan ryhdikkääseen istuma-asentoon, jolloin tavoitetaan Armi tuolin erinomainen ristiselän ja niskan tuki, turvallisesti ilman erillistä korjausliikettä, tai että jäätäisiin ergonomisesti huonoon ”löhö”-asentoon. Oikeaoppinen istuutuminen, ja istumaan mentäessä Armi tuolin helposti löydettäviin korkeisiin ja ulkoneviin kädensijoihin tukeutuminen, on myös turvallisempaa kuin tuoliin kaatuminen.

Aktivoi lihaksistoa ja kehittää motoriikkaa

Armi Aktiivituoli kehittää käyttäjänsä lihaksistoa ja motoriikkaa kuin huomaamatta jo ihan peruskäytöllä, mutta jos lisäksi edes vähänkään tekee Armi tuolille kehitettyjä jumppa- ja harjoitusliikkeitä ovat tulokset luonnollisesti paremmat. Armi sopii niin omatoimiseen kuin ohjattuun harjoitteluun, ja sitä voidaan käyttää kuntoutuksen tueksi. Armi tuolilla heikkovoimainenkin pystyy tekemään harjoitteita turvallisesti, ja kynnys on erittäin alhainen.

Lääkinnällinen kuntouttava laite

Muun muassa ylläolevista seikoista johtuen Armi on Valvirassa lääkinnälliseksi laitteeksi rekisteröity ja CE-merkitty kuntouttava laite, ei pelkästään erinomaisen istuinmukavuuden tarjoava mukava, ergonominen ja tyylikäs nojatuoli kenelle tahansa.

Tutkittu ja testattu

Jo lähtökohtaisesti Armi on ollut asiatuntijoiden kehittämä ja taustalla on ollut aito käytännön tarve sekä halu auttaa ikäihmisiä (tutustu Armin tarinaan ja Armin teeseihin). Lääkinnällisen laitteen vaatimien useiden selvitysten ohella Armista on tehty muun muassa kaksi opinnäytetyötä, Haaga-Helia Ammattikorkeakoulussa ja toinen Tampereen Ammattikorkeakoulussa.

Lisäksi myös Armin mekaanista kestävyyttä on testattu, Lahden Ammattikorkeakoulussa, ensin 25000 nousukerran testillä (kotikäyttö) ja myöhemmin 100000 nousukerran testillä (julkisen tilan käyttö). Useita tuhansia toimitettuja Armi tuoleja ja liki 10 vuotta markkinoilla kertoo myös sekin jo jotain.

Vähentää virtsankarkailua

Ikääntyessä, lantionpohjan lihasten heikentyessä, pienikin ponnistus esimerkiksi tuolilta nousu saattaa aiheuttaa virtsankarkailua. Armi Aktiivituolin mekanismi ohjaa tuolilta nousijan raskaimman ponnistusvaiheen ohi ja näin saattaa estää virtsankarkailun jopa kokonaan.

Mukava, tyylikäs ja helppohoitoinen

Erikoisominaisuuksista huolimatta sen suunnittelussa, niin muotoilun kuin materiaalien suhteen on pyritty kodinomaisuuteen, lämpöisyyteen ja tavallisen tuolin ulkonäköön, helppohoitoisuus ja puhdistettavuus samalla kuitenkin tarkkaan huomioiden. Armi tuolin kompakti koko tulee myös monelle positiivisena yllätyksenä. Armi on apuväline, joka ei näytä apuvälineeltä, ja joka sopii vaativampaankin sisustusmakuun.

Pääset ylös – Nouset oikein – Istut hyvin – Pysyt kunnossa

Ei siis tarvitse istua liian korkealla, epämukavasti, tai jossain erikoisen näköisessä härvelissä päästäkseen ylös. Samalla voi pitää myös itsensä paremmassa kunnossa ja ennaltaehkäistä liikkumattomuudesta johtuvia tuki- ja liikuntaelinvaivoja.

Toivotamme, niin nykyisille kuin tuleville, Armi tuolin käyttäjille lisää terveitä, aktiivisia ja turvallisia vuosia!

Alla vielä kootusti ja yhteenvetona Armi tuolin mahdollisia etuja (varsinaiset tulokset riippuu taustoista ongelmien takana, ja miten tuolia käytetään): 

– helpottaa ylös nousua
– kuntouttaa ja vahvistaa lihaksistoa
– säästää niveliä
– parantaa tasapainoa
– vähentää kaatumisriskiä
– kehittää motoriikkaa
– ennaltaehkäisee tuki- ja liikuntaelinvaivoja
– ohjaa nousemaan oikein
– istut mukavasti ja ryhdikkäästi, ristiselkä ja niska hyvin tuettuna
– tukeva ja turvallinen
– kodinomainen ja tyylikäs
– käyttäjänsä hallittavissa. (ei tipahda liian korkealta, ei painetta polvitaipeeseen liiallisen korkeuden takia.)
– vähentää virtsan karkailua
– helpottaa myös omaishoitajan ja hoitohenkilökunnan työtä
– CE-merkitty, lääkinnällinen laite
– patentoitu ja kotimainen keksintö
– tutkittu ja testattu
– jo kohta 10 vuotta markkinoilla, joten tarve todettu

Oikein mitoitettuna, kuntouttava vaikutus alkaa heti.
– istuinkorkeus on oikea
– istuinsyvyys on sopiva (ei tyynyjä selän taakse)
– selkänojan korkeus on sopiva
– istuinleveys on riittävä

Aktiivituoli auttaa kuntoutuksessa

Armi Uncategorized @fi 0 Comments

Armi Aktiivituoli auttaa ylös ja aktivoi omien lihasten käyttöä.

Moni iäkäs tai heikkovoimainen kokee nojatuolista nousun hankalaksi. Yksi alkaa siksi vältellä liikkeelle lähtöä ja nousua. Toinen vääntäytyy tuolista ylös vaivalloisesti. Kolmas kasaa tyynyjä peppunsa alle ja selkänsä taakse.

”Näistä kotikonsteista on pitkän päälle enemmän haittaa kuin hyötyä. Väärä nousutapa kuukaudesta ja vuodesta toiseen aiheuttaa virhekuormitusta, joka rapauttaa toimintakykyä. Tyynyt puolestaan tuhoavat istumaergonomian, mikä kipeyttää selän”, valottaa Armia valmistavan ja markkinoivan TamErgo Oy:n myyntijohtaja Jarkko Aura.

Armi Aktiivituolin kallistuva istuinosa ja käsinojien mekaniikka ohjaavat oikeaoppiseen nousemiseen, jolloin polvet, lonkat ja selkä kuormittuvat vähemmän.

”Nouseminen ei helpotu ainoastaan tuolin mekaniikan avulla vaan myös, koska jalkojen isot lihakset aktivoituvat, virhekuormitukset poistuvat ja toimintakyky paranee. Vahvistunut lihasvoima parantaa tasapainoa, mikä pienentää kaatumisriskiä ja lisää toimintakykyä kaikissa muissakin arkielämän tilanteissa”, Aura jatkaa.

Armi Aktiivituoli on Valviran hyväksymä lääkinnällinen laite, apuvälineeksi luokiteltu ja asiantuntijoiden kehittämä. Se on patentoitu ja maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen aktivoiva kuntouttava nousuaputuoli, jonka moottorina toimivat käyttäjän omat, tuolin mekaniikan aktivoimat jalkalihakset ja käsivoimat.

Tuolin mukana tulee yksinkertaiset jumppaohjeet, joita heikkovoimainenkin pystyy tekemään turvallisesti ja ilman väärää kuormitusta vaikka tv:tä katsoessa. Armin nettisivuilta löytyy lisää monipuolisia jumppa- ja harjoitusohjeita kuntoutuksen tueksi.

Myyntijohtaja Aura näyttää kuinka Armi tuoli ohjaa käyttäjänsä oikeaoppiseen ylösnousuasentoon ja nostaa polvien – ja lonkkien nivelkulmat asentoon jossa alaraajojen voimantuotto on suurimmillaan ja nivelten kuormitus pienimmillään.

Uutta: motivoiva aktiivisuuslaskuri

Esimerkiksi Helsingin kaupungin kotihoito on linjannut, että asiakkaiden liikkuvuutta pitää lisätä. ”Armi Aktiivituoli on jo sinänsä täsmälääke aktivointiin, mutta liikkuvuus olisi hyvä jotenkin todentaa ja tavoitteellistaa sekä tehdä harjoittelusta mielekkäämpää. Olemme nyt kehittäneet tuoliin laskurin, jolla voi seurata nousujen tai eri harjoitteiden määrää”, Aura kertoo.

Laskurin seuraaminen ja luvun kasvaminen motivoi liikkeelle. Oleellista ei kuitenkaan ole nousujen määrä vaan säännöllisyys.

Julkaisemme Armi Aktiivituolista kirjoitettuja asiantuntijajulkaisuja. Tämä artikkeli on alkujaan julkaistu syksyllä 2019 Hyvä Ikä -julkaisussa.

Armi Aktiivituolin 22 teesiä

Armi Uncategorized @fi 0 Comments

Armin idean isän fysioterapeutti Jorma Eerolan (tutustu Armin tarinaan) jo vuonna 2016 laatimat Armi Aktiivituolin teesit taustoittamassa miksi Armi tuolia tarvitaan, ja kuinka se vastaa ikääntyvän väestön asettamiin haasteisiin, ovat vuonna 2020 yhä, ja jopa entistäkin, ajankohtaisemmat – mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa kenelle tahansa!

Palveluasumisen ja laitoshoidon kulut ovat räjähtämässä käsiin, joten kaikki keinot joilla ihmiset saadaan pysymään kotona pidempään ovat toivottuja, samoin kuin, että jo palveluasumisen piirissä olevat olisivat mahdollisimman hyväkuntoisia ja omatoimisia. Useimmat ikäihmiset myös haluavat asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään, pysyä aktiivisena ja itsenäisenä arjen perustoiminnoissa, niin kauan kuin voimia vähänkin riittää.

Valitettavan usein kuulee kuitenkin tarinoita laitostumisesta ja selvästä toimintakyvyn laskusta palveluasumiseen siirtymisen jälkeen. Tai kuinka kaatumisen jälkeen ei ole enää kuntouduttu itsenäisesti liikkuvaksi. Esimerkiksi jokaisen lonkkamurtuman kokonaiskustannukset yhteiskunnalle ovat mittavat, ja ikäihmisellä seurauksena on useinmiten pysyvä toimintakyvyn alenema. Toimintakyvyn ylläpito, ja kaatumisen välttäminen ennaltaehkäisevällä toiminnalla, olisi kuitenkin paljon helpompaa kuin pakkolevon jälkeinen kuntouttaminen.

ARMI AKTIIVITUOLIN 22 TEESIÄ:

 1. Väestö ikääntyy. Väestöennusteen mukaan yli 75-vuotiaiden määrä puolitoistakertaistuu vuoteen 2025 mennessä ja kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä. Ennuste on kutakuinkin sama koko EU:n alueella.
 2. Yhteiskunnan varat ovat rajalliset vastaamaan tähän haasteeseen.
 3. Ihmisiä kannustetaan asumaan omassa kodissaan mahdollisimman pitkään.
 4. Suurin osa meistä haluaa asua omassa kodissa niin kauan kuin se on mahdollista.
 5. Jotta tämä olisi mahdollista, on ikääntyneen toimintakykyä tuettava.
 6. Ikääntyessä jo 50 – 60 ikävuoden jälkeen voimat heikkenevät erityisesti alaraajoissa.  Tällöin myös alaraajojen voimantuottonopeus vähenee. Tämä heikentää ikääntyneen toimintakykyä ja muun muassa tasapaino heikkenee.
 7. Huono tasapaino lisää kaatumisriskiä. Suomessa, joka kolmas yli 65 -vuotias ja joka toinen 80-vuotias kaatuu vähintään kerran vuodessa. Jonka seurauksena vuosittain on noin 7000 lonkkamurtumaa.  Pääosa näistä johtuu kaatumisista.
 8. 75 – 85 vuotiaista naisista kolmannes kärsii polven nivelrikosta ja lonkan nivelrikosta niin naisista kuin miehistäkin kärsii joka viides.
 9. Fyysisellä aktiivisuudella voidaan vaikuttaa huomattavasti ikääntyneen toimintakykyyn, itsenäiseen selviytymiseen, sairauksien ehkäisyyn ja elämän laadun parantamiseen.
 10. Erinomainen harjoitus ikääntyvien alaraajojen voiman lisäämiseen on tuolilta ylösnousu.
 11. Ikääntyessä reisilihasten voiman heiketessä tavalliselta tuolilta noustessa polvet usein kääntyvät sisäänpäin ja jalkaterät ulospäin. Kuormituksen kohdistuessa jalkojen ja alaraajojen sisäosiin pakaralihasten aktivointi, jota tarvitaan ylösnoustessa heikkenee olennaisesti. Näin ollen ylösnousuun tarvittava ponnistusvoima alaraajoissa vähenee ja polvi – sekä lonkkaniveliin kohdistuu kivulias kuormitus.  Tämä tekee tavalliselta tuolilta nousun epämiellyttäväksi.
 12. Armi Aktiivituoli ohjaa ylävartalon painoa hyväksi käyttäen tuolista nousijan luonnolliseen ylösnousuasentoon, jossa polvien – ja lonkkien nivelkulmat (n.130 ast.) tulevat lähelle neutraaliasentoa (lihakset ovat lähellä lepopituuttaan), jolloin alaraajojen voimantuotto on suurimmillaan. Tällöin polvi- ja lonkkaniveliin kohdistuva kuormitus pienenee lihasten tukiessa niveliä ja ylösnoususta tulee kivuttomampaa. Tässä luonnollisessa ylösnousuasennossa lihakset pystyvät tuottamaan mahdollisemman tehokkaan liikkeen mahdollisimman pienellä vaurioriskillä.
 13. Ikääntyvillä myös yläraajojen voimat ovat yleensä heikot. Armi Aktiivituoli mahdollistaa myös käsivarsien voiman harjoittamisen tuolilta noustessa. Opittuasi nousemaan tuolilta ylös voit ohjata voimankäyttöä käsivarsien ja alaraajojen välillä ja näin harjoittaa molempia.
 14. Tavalliselta tuolilta ylösnouseminen epäedullisten polvi – ja lonkkakulmien (niveliä tukevien lihasten tuki ei ole optimaalinen), vuoksi kuormittaa niveliä ja siksi polvi – tai lonkkanivelissä saattaa tuntua ylösnousun aikana kipua mikä vähentää tuolilta nousun mielekkyyttä.
 15. Armi Aktiivituoli ohjaa ja avustaa kallistuvan istuinosan ja kallistuvien käsinojien avulla automaattisesti sellaiseen ylösnousuasentoon, jossa polvi – ja lonkkaniveliin kohdistuva epäedullinen ponnistusvaihe ohitetaan tuolin nerokkaan mekaniikan ansiosta.
 16. Ikääntyessä, lantionpohjan lihasten heikentyessä, pienikin ponnistus esimerkiksi tuolilta nousu saattaa aiheuttaa virtsankarkailua. Armi Aktiivituolin nerokas mekanismi ohjaa tuolilta nousijan raskaimman ponnistusvaiheen ohi ja näin saattaa estää virtsankarkailun kokonaan.
 17. Ulkoisella voimalla (sähköllä, paineilmalla) varustetut seniorituolit heikentävät toimintakykyä, koska omaa voimaa ei käytetä ylösnousussa, toisin kuin Armi Aktiivituoli, joka tekee ylösnoususta tehokkaampaa, helpompaa ja kivuttomampaa. Armilla Aktiivituoli lisää toimintakykyäsi toisin kuin ulkoisella voimalla toimivat tuolit.
 18. Korkeat seniorituolit eivät ohjaa ylösnousijaa luonnolliseen ylösnousuasentoon ja monesti henkilön jalat eivät ylety tuolilla istuessa maahan asti. Armi Aktiivituolin lähtökohtana on se, että jalat ovat tukevasti maassa. Armi Aktiivituoli valitaan aina yksilöllisesti niin, että istujan jalkapohjat lepäävät tukevasti alustalla.
 19. Armi Aktiivituolin käsinojat nousevat hieman yläviistoon ja ovat riittävän pitkät. Tämä mahdollistaa käsien tukeutumisen käsinojiin tuoliin istuttaessa. Istumisvarmuus lisääntyy ja kaatumisriski pienenee. Liian lyhyet ja matalalla olevat käsinojat taasen lisäävät kaatumisriskiä.
 20. Armi Aktiivituolin mekaniikka tekee siitä myös oivallisen harjoitusvälineen, jolla voit harjoittaa niin alaraajojen, keskivarsien, kuin keskivartalon lihaksia.
 21. Armi Aktiivituoli helpottaa myös omaishoitajan tai hoitohenkilöstön työtä. Armi Aktiivituolissa selkänojan taakse on integroitu avustajan kädelle muotoilu uloke. Tästä ulokkeesta ja toisesta käsinojasta avustamalla voidaan keventää tarpeen mukaan tuolilta ylösnousua kuitenkin nousijan omat voimavarat hyödyntäen
 22. Armi Aktiivituoli on ergonomiseksi suunniteltu ja omaa erinomaisen istumamukavuuden.
Armi Aktiivituoli jumppaliike

Laatinut: Jorma Eerola
fysioterapeutti OMI, MDT
osteopaatti
armi-aktiivituoli.fi

Lataa Armi Aktiivituolin 22 teesiä (pdf)

Armin jumppa- ja harjoitusohjeet

Armi Uncategorized @fi 0 Comments

Armin Aktiivituolin jumppa- ja harjoitusohjeet, sekä Armista Haaga-Helia instituutissa tehty opinnäytetyö, on nyt kerätty yhdeksi helposti löydettäväksi kokonaisuudeksi. Työn alla on lisäksi vielä erillinen liikepankki, joka sisältää kaikki kuvatut liikkeet, kuvin, videoin ja ohjeineen.

Varsinaisesti ei ole kehitetty mitään täysin uutta, vaan aiemmin hajallaan useammassa paikassa olleet ohjeistukset on nyt kerätty yhteen.

Yksinkertaiset jumppaohjeet ovat jo vuosia menneet kirjallisena jokaisen toimitetun Armi tuolin mukana, mutta vaativammat harjoitusohjeet ja erityisesti vaikuttavuuden (ala- ja yläraajoja, sekä keskivartaloa vahvistavat, motoriikkaa, tasapainoa ja ryhtiä parantavat, polvi- ja lonkkaniveliä kuntouttavat etc.) mukaan jaoteltuna on ollut vaikeampi löytää. Moni ei ole ollut edes tietoinen Armille kehitetyistä lukuisista eritasoisista harjoitteista, puhumattakaan Armista Haaga-Helia instituutissa tehdystä opinnäytetyöstä.

Armilla harjoittelu ja suurin osa liikkeistä kehittää ihmisen toimintakykyä kokonaisvaltaisesti erottelematta mihin eri harjoitukset pääasiassa kohdistuvat (mihin Armin nerokkuus kuntoutuksessa piileekin). Kunkin liikkeen kohdalla on kuitenkin usein erikseen määritelty sen pääasiallisen vaikuttavuus. Sinänsä vain mielikuvitus on rajana, ja Armille on mahdollista kehittää paljon lisääkin liikkeitä, mutta jo nyt löytyy hyvin kattava valikoima, niin yksinkertaisia kuin vaativampiakin liikkeitä Armi Aktiivituolia jo käyttävien sekä tulevan käyttäjäkunnan avuksi.

Ergonominen Armi Aktiivituoli tuoli ennaltaehkäisee liikkumattomuudesta johtuvia tuki- ja liikuntaelinvaivoja ja antaa lisää aktiivisia vuosia. Jo tuolin peruskäytöllä, lihakset aktivoituvat kokonaisvaltaisesti ja kuin huomaamatta, mutta tekemällä lisäksi erityisiä harjoitteita ovat tulokset luonnollisesti paremmat.

Armista on moneksi. Se ei ole vain erittäin ergonominen nojatuoli, kenelle tahansa, vaan myös täysiverinen liikuntaväline, jolla heikkovoimainenkin pystyy harjoittamaan lihaksistoaan turvallisesti ja niveliään rasittamatta. Kynnys on erittäin matala, omassa mukavassa nojatuolissa voi helposti ja turvallisesti tehdä liikkeitä vaikkapa samalla kun katsoo televisiota. Ei tarvitse erikseen lähteä jonnekin tai kaivaa esiin sängyn tai komeron nurkassa pölyttyviä erillisiä liikuntavälineitä.

Toivotamme mukavia hetkiä Armi Aktiivituolin parissa, ja muistutamme että vähäisempi harjoittelukin on parempi kuin ei ollenkaan.

Armin jumppa- ja harjoitusohjeet

Armi Aktiivituoli jumppaliike

Vahvistusta Armin edustukseen ja kotiesittelyihin Varsinais-Suomessa

Armi Uncategorized @fi 0 Comments

Iiro Pukkala T:mi on uusin lisäys Armin edustajistoon, ja vahvistaa Armin verkostoa erityisesti Varsinais-Suomessa. Iirolla erittäin pitkä kokemus huonekalualalta ja vahva halu olla edesauttamassa ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten hyvinvointia. Tervetuloa joukkoon!

Vastoin kuin monelta muulta edustajalta/jälleenmyyjältä, Iirolta löytyy esittelytuoleina koko Armi mallisto, Style, Design ja Classic mallit. Ja Iiro tekee aktiivisesti ja erittäin mielellään, laajasti kiitosta saaneita ja suurta suosiota nauttivia, Armi tuolin maksuttomia esittelyitä koteihin ja työpaikoille.

Ei muuta kuin rohkeasti yhteyttä Iiroon!

P.0400-011895

Sähköposti iiro@iiropukkala.fi

facebook.com/iiropukkalatmi

http://www.iiropukkala.fi/

PS. Armin kotiesittelyistä on jo joskus aiemmin julkaistu Armi Aktiivituolin Maksuttomat Kotiesittelyt – “Mahtavaa Palvelua” – artikkeli, johon kannattaa myös käydä tutustumassa.