TÄMÄ ON ARMI

Armi on ergonominen ja kuntouttava nousuaputuoli

Armi ei ole ainoastaan mukava ja tyylikäs nojatuoli. Se on jokaiseen kotiin soveltuva liikuntakykyä ylläpitävä ja lihaksia aktivoiva, Valvirassa lääkinnälliseksi laiteeksi rekisteröity, suomalainen innovaatio. Kuntouttavien ominaisuuksiensa ansiosta Armi soveltuu erinomaisesti niin senioreille kuin monista sairauksista, kuten nivelrikosta, tai esimerkiksi neurologisista sairauksista (Parkinson, MS-tauti) kärsiville.

Armi tuolista nouseminen säästää käyttäjänsä niveliä, vahvistaa lihaksia, parantaa tasapainoa ja näin antaa lisää aktiivisia vuosia. Aktiivituoli muuttaa passiivisen istumisen aktiiviseksi, ja ennaltaehkäisee liikkumattomuudesta johtuvia tuki- ja liikuntaelin vaivoja.

Armin saa erilaisilla ominaisuuksilla, verhoiluilla ja mitoituksilla. Tutustu tältä sivulta löytyviin mallehin.

 • Pääset ylös
 • Nouset oikein
 • Istut hyvin
 • Pysyt kunnossa
LATAA ESITELATAA TUOTEKORTTITILAA OMA ARMISI
Katso lisää Armi videoita

Armi Aktiivituolia on saatavana useana eri mallina

Toimintaperiaate on kaikissa sama – ainoa moottori olet sinä itse!

Armi Design

Nyt on Armissa charmia! Suosituimman ja eniten myydyn Armi Design by Tapio Anttila -mallin on suunnitellut suomalainen, laajasti kansainvälisesti palkittu sisustusarkkitehti ja muotoilija Tapio Anttila. Suunnittelun lähtökohtana oli tyylikkyyden, kodinomaisuuden ja mukavuuden lisäksi helppohoitoisuus sekä tuolin säädettävyys ja muokattavuus eri kokoisille ja kuntoisille käyttäjille, kuin myös säädettävyys ja soveltuvuus erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin. Tyylikäs huonekalu vaativampaankin makuun!

LATAA ESITE

Vakiokankaisena 1 590 €

Armi Style

Vuonna 2019 mallistoa täydennettiin Armi Style by Tapio Anttila -mallilla, joka muokataan Design -mallista varustamalla se pyörivällä laippajalalla. Armin normaalien ominaisuuksien lisäksi tässä mallissa on pyörimisen ja tyylikkään ulkonäön ohessa myös hieman keinumaista ominaisuutta eli selkänoja joustaa mukavasti.

LATAA TUOTEKORTTI

Vakiokankaisena 1 890 €

Armi Lux

Tapio Anttilan suunnittelemaan, Armi perheen uusimpaan jäseneen, Armi Lux by Tapio Anttila -malliin on pyörivän laippajalan lisäksi tarjolla selkänojan kallistuksen säätö, jolloin selkänoja on mahdollista kallistaa myös taaksepäin makaavampaan lepoasentoon. Kun lepoasennosta nojataan eteenpäin, niin tuoli palautuu ensin normiasentoon, jonka jälkeen tuolin nousua avustava mekanismi toimii aivan kuten kaikissa muissakin Armi tuoleissa. Lukitus/vapautus kahvalla voidaan tuolin kallistus estää, vapauttaa tai lukita tiettyyn asentoon. Armi Lux -mallia on myös uudelleen muotoiltu, ja se toimitetaan ensisijaisesti erittäin korkealaatuisella aidolla nahkalla. Se on mahdollista saada myös nelijalkaisena, mutta kallistuksen mekanismi edellyttää pyörivää laippajalkaa. Johtuen kallistuksen mekanismin vaatimasta tilasta, on Armi Lux -mallissa laippajalka saatavilla myös alumiinisena matalaprofiilisempana, jolloin tuolin alimpia mahdollisia istuinkorkeuksia on saatu matalammaksi.*

TILAA ARMI LUX

Hintahaarukka 1990 – 2640 € riippuen valinnoista. Johtuen muista malleista poikkeavista vaihtoehdoista on Armi Lux toistaiseksi tilattavissa omalla tilauslomakkeellaan.

* Lux -mallia selkänojan kallistuksen säädöllä ei ole mahdollista saada kaikkein matalimpiin istuinkorkeuksiin. Alle 170cm pituisilla kantapäät eivät välttämättä yllä lattiaan istuma-asennossa. Pitämällä jalkoja esimerkiksi rahin päällä, soveltuu se myös hyvin lyhyelle henkilölle. Lux -mallissa neljällä jalalla tai laippajalalla ilman selkänojan kallistuksen säätöä saadaan istuinkorkeus mikä tahansa.

Armi Classic

Perinteinen Armi on nyt nimeltään Armi Classic! Armi Classic on sekä täysipainoinen, mukava kodin huonekalu että aktiivinen harjoitusväline ja seniorituoli. Se on ergonomiatuoli ja nousuaputuoli, jonka ainoana moottorina toimii istuja itse.

LATAA ESITE

Vakiokankaisena 1 290 €

LATAA ARMI LITE TUOTEKORTTI

(vakiokankaisena 860 €)

Armi Lite

Uutuusmalli Armi Lite on siro ja tyylikäs – kevyempi, niin ulkonäöltään, painoltaan kuin hinnaltaankin. Lite tuo Armin ainutlaatuisen nousua avustavan mekaniikan, kehoasi hellivän ja tuki-ja liikuntaelinvaivoja ennaltaehkäisevän toiminnallisuuden, edullisempaan hintaluokkaan ja täten yhä useamman siitä hyötyvän ulottuville. Sopii myös hyvän ergonomian työtuoliksi, jossa teet pientä taukojumppaa melkein kuin huomaamatta. Armi Lite on pienempänä ja sirompana erinomainen valinta mukavaksi julkisten ja yleistentilojen kalusteeksi. Siinä on hyvä istua ja kevyt nousta ylös. Esimerkiksi paikkoihin jossa asuu tai vierailee paljon ikäihmisiä, muutoin heikkovoimaisia tai vaivaisia, kuten esimerkiksi palvelutalot, apteekit, sairaalat, terveyskeskukset etc.

LUE ARMIN HYÖDYISTÄ PALVELUASUMISESSA

ARMI ON KAIKKEA TÄTÄ

 • Suomalainen

  Armi Aktiivituoli on kotimainen innovaatio, joka helpottaa ikäihmisen elämää.

 • Turvallinen

  Tuolin kallistuva istuin ja käsinojien mekaniikka helpottavat seisomaan nousemista.

 • Kestävä

  Takana vuosien kehitys- ja testaustyö.

 • Muuntautuva

  Säädettävä niskatuki, jalkojen korkeudensäätö sekä useita väri- ja materiaalivaihtoehtoja.

 • Kuntoiluväline

  Ylläpitää liikuntakykyä ja kehittää lihaskuntoa, sekä tasapainoa.

 • Laiskanlinna

  Täysipainoinen ja mukava kodin huonekalu.

AVUSTAA

Avustaa istuvan henkilön nousemista tuolilta käsinojien ja kallistuvn istuinosan avulla. Tuolin mekaniikka ohjaa ja avustaa istuvan henkilön nousemaan omatoimisesti tuolilta ylös mahdollisimman pienellä voimalla, kehon biomekaniikkaa hyväksi käyttäen, kuitenkin niin, että kehon ja etenkin pakaroiden sekä alaraajojen voimat hyödynnetään optimaalisesti. Tämä mahdollistaa heikkovoimaisen tai esimerkiksi alaraajojen nivelongelmista kärsivän henkilön tuolilta nousemisen omatoimisesti.

KEVENTÄÄ

Keventää esimerkiksi palvelukodissa asuvien ikääntyneitä hoitavan henkilökunnan kuormitusta, heidän avustaessaa huonokuntoista, ikääntynyttä ihmistä nousemaan tuolilta. Tuolin mekaniikka ohjaa ja avustaa istumasta ylösnousua, ikääntyneen omat voimavarat hyödyntäen.

HARJOITTAA

Mahdollistaa istumasta ylösnousun harjoittelun myös heikot alaraajalihakset omaaville. Tämä parantaa seisomatasapainoa ja kävelyä sekä vaikuttaa tätä kautta toimintakykyyn, ennalta ehkäisten kaatumisia.

AKTIVOI

Tieteellisten tutkimusten mukaan pitkäaikainen istuminen altistaa erilaisille kroonisille sairauksille, kuten esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksille, 2-tyypin diabetekselle ja tuki- ja liikuntaelinsairauksille. Ainoa keino ehkäistä näitä istumisen pitkäaikaisia haittavaikutuksia on liike ja istumisen keskeyttäminen tietyin väliajoin. Istumasta ylösnousua avustava ja aktiivisuutta tukeva tuoli tekee tuolilta ylösnousuta mielekkäämmän. Aktivoivalla tuolilla on mahdollista ehkäistä pitkäaikaisesta istumisesta aiheutuvia haittavaikutuksia hyödyntämällä tuolin ominaisuuksia esimerkiksi taukoliikunnasta.

EHKÄISEE

Armi Aktiivituolia voi myös käyttää liikuntakyvyn ylläpitämiseen, sekä lihasvoiman ja tasapainon kehittämiseen. Armin avulla jumppaamalla edesautetaan toimintakyvyn pysymistä hyvällä tasolla pidempään. Tuolia voidaan käyttää myös välineenä ryhmäharjoittelussa.

Kotimaisen Armi Aktiivituolin käyttö on näin helppoa!

Yksityiskohtaisempia ohjeita ja vinkkejä (Armi) tuolista oikein nousemiseen ja istumiseen löytyy Nouseminen ja istuutuminen -sivulta, sekä erityisesti rollaattoriin kanssa Armi ja rollaattori -sivulta.

Lisäksi monipuolisia ja kattavia ohjeita Armilla jumppaamiseen löytyy Jumppa- ja harjoitusohjeet -sivulta.