Armi Aktiivituolin pyörivän -mallin hyötyjä

Armi Ohjeita tuolin hankintaan

Olemme tienneet, vaikka asiaa ei ole mitenkään korostettu, että pyörivä -malli mahdollistaa monelle erilaisia toimia ja käytännöllisiä asioita. Yhdessä suunnassa rentoutuu katsellen televisiota, toisessa käyttää tietokonetta, kolmannessa seurustelee sohvalla istuvien vieraiden kanssa…neljännessä katselee maisemia ikkunasta, viidennessä kääntyneenä keittiön suuntaan etc. Tästä hyvänä esimerkkinä Hannele Hietasesta julkaistu Armin käyttäjäkokemus.

Vapautta tavaroiden ja toimintojen sijoitteluun, sekä kulkureitteihin

Nelijalkaisessa tuolissa voi pöytä, sohva tai muun huonekalu olla sivussa aivan tuolin vieressä, mutta tuolin edessä täytyy olla hieman vapaata tilaa nousemista varten, usein myös kulkemista ajatellen. Sen sijaan jos tuoli kääntyy, niin se mahdollistaa muiden huonekalujen ja toimintojen vapaamman sijoittelun.

Tämä voi olla tarpeen kun mietitään miten asioita ja toimintoja on järkevä sijoitettaa, ja mahdollisia vapaita kulkureittejä. Nelijalkaiset sijoitetaan valtaosin kohti televisiota, joka on niissä usein määräävä.

Lisäksi Armi tuolin tarjoama hyvä ulottuvuus on lähiaikoina tullut esiin usealta asiakkaalta tuolin positiivisena hyötynä. Ulottuvuus korostuu pyöriväjalkaisessa suunnattavuuden ansiosta. Kohteen suuntaan kääntymisen lisäksi tekemällä tuolin kallistuksen yltää ottamaan tavaroita kauempaa tai suorittamaan joitain arjen toimia istuvaltaan, ilman, että on pakko nousta tuolilta ylös. Tämä mahdollistaa asioiden sijoittelun sekä eri suuntiin, että kauemmaksi tai lähemmäksi tuolista, aina tarpeen mukaan.

Selkänojan mukava joustaminen ja aktivoiva liike

Selkänojan suurempi joustaminen pyörivässä -mallissa on myös ominaisuus joka miellyttää monia. Ja moni myös kokee tuolin, niin tuolin pyörittelyn, kuin pienen keinuttelun, olevan hyvää aktivoivaa liikettä.

Kääntymisen kireys säädettävissä, oletuksena jämäkkä ja tukeva

Laippajalka on hyvin tukeva, ja pyörimisen kireys säädettävissä (kitkajarru) kuusiokoloavaimella jalasta. Tyypillisesti kireys on oletuksena jämäkkä, siten että tuoli ei kiepsahda helposti alta tai ole mikään karuselli, mutta sitä pystyy kuitenkin heikkovoimainen vielä vaivattomasti kääntämään. Asiakkaat eivät juurikaan säädä kireyttä, koska valmiiksi asetettu kireys on hyvä, mutta sitä on siis mahdollista kiristää tai löystyttää. Pyöriminen on mahdollista asettaa hyvin kireälle, mutta ei kuitenkaan täysin lukita.

Kääntymisen helpottaa rollaattorin käyttöä rahin kanssa

Kaikkein eniten pyörivää -mallia hankkivat henkilöt, jotka eivät vielä käytä tai tarvitse rollaattoria. Kääntyminen kuitenkin helpottaa rahin käyttöä rollaattorin kanssa, koska ilman kääntymistä rahi on tyypillisesti rollaattorin tiellä. Pyörivällä tuolilla on mahdollista kääntyä rahin ohi ja nousta suoraan rollaattoriin, samoin kuin istuutuessa peruuttaa rollaattorilla suoraan Armi tuoliin ja sen jälkeen kääntyä kohti rahia.

Nouseminen ja istuutuminen voi olla mielekkäämpää eri suunnasta

Myös pyötä tai mikä tahansa muu huonekalu voidaan haluta sijoittaa siten, että istuutuminen ja nouseminen on helpompaa tai mielekkäänpää jostain toisesta suunnasta, kuin mihin tuolia on tarvetta käytössä kääntää. Eli monista muistakin syistä kuin vain rahin tai rollaattorin takia voi olla mielekkäämpää istuutua ja nousta eri suunnasta kuin missä suunnassa esimerkiksi televisio on.

Lisäksi on pieni joukko asiakkaita jotka kääntyvät tiettyyn suuntaan juuri nousemisen takia, ottaakseen nousemisen jälkeen tukea esimerkiksi pöydän reunasta tai seinässä olevasta tukikahvasta – tämä esimerkiksi helpottamaan siirtymistä pyörätuoliin tai ottaakseen kävelykepin. Nämä ovat kuitenkin yksittäistapauksia.

Liike on lääke

Lähtökohtaisesti Armi Aktiivituolilla kannustetaan liikkeellelähtöihin, mutta myös nämä tuolin pyörittelyt, kallistelut ja kurottelut, ovat hyvää liikettä ja jumppaa.

Kaikesta liikkumisesta on hyötyä, erityisesti vähän liikkuville!

Lue lisää Armista