De viktigaste fördelarna med Armi Aktivstolen.

Armi Aktivstol hjälper dig upp och håller dig i form

Armi Uutiset ja tiedotteet

En bekväm fåtölj som hjälper dig att stiga upp och rehabiliterar

Med sin unika mekanism som främjar uppstigandet sparar den lederna, stärker undre kroppens muskler och förbättrar balansen. Stödet för korsryggen, det flexibla ryggstödet och det justerbara nackstödet gör att det är mycket bekvämt att sitta i stolen.

Förebygger skador på rörelseorganen

Den ergonomiska fåtöljen förebygger skador som uppkommer på rörelseorganen till följd av för mycketstillasittande och ger därmed fler aktiva år i hemmet. Aktivstolen som tillverkas enligt användarens mått hjälper till så att man reser sig på rätt sätt, utan smärta och utan att felaktigt belasta lederna. Stolens enda “motor” är användaren själv, vilket innebär att man också kan träna balansen och den muskulatur som behövs vid uppstigandet. Att stärka de musklerna underlättar i vardagen.

Förbättrar användarens funktionsförmåg

Armi är en patenterad finländsk uppfinning och rekommenderas av fysioterapeuter. Stolen är registrerad hos Valvira (tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovårdens) som en medicinsk produkt, och underlättar också vårdpersonalens och närståendevårdarnas arbete. Det är inte meningen att stolen enbart skall fungera som tillfällig hjälp, utan vara till långvarig nytta och förbättra användarens funktionsförmåga i vardagslivet.

Snygga och stilrena design

Tapio Anttilas snygga och stilrena design gör att stolen tillfredsställer även dem som har höga krav på inredningen. Stolen finns att få i önskat material och färg, antingen med fyra ben eller med en rund fot. Enligt Jorma Eerola som kom på idén till Armi säger att det är lättast att förstå nyttan med stolen om man själv får prova den. Därför kan man beställa en kostnadsfri demonstration av Armi Aktivstol i det egna hemmet.

Fler friska och aktiva år

” Vare sig du bor hemma eller på vårdhem vill du sitta bekvämt i en ergonomiskt designad skön fåtölj, njuta av TV-program, läsa eller sticka – och ta dig upp ur stolen på egen hand så länge du har krafterna i behåll. Vi vill vara aktiva, handlingskraftiga och klara oss självständigt i vardagen.


Har du svårt att resa dig upp?
Vill du bo kvar i ditt eget hem längre?
Har du besvär med knäna, höfterna eller ryggen?


Skaffa en fåtölj som främjar användarens rörlighet och funktionsförmåga.
Rörelse är ett läkemedel som aktiverar även viktiga vitala funktioner och nervsystemet.


Fråga mera eller beställ gratis hembesök med konsultation armi-aktiivituoli.fi eller ring +358 50 366 1832