TÄMÄ ON ARMI

Armi on ergonominen ja kuntouttava nojatuoli

Armi ei ole ainoastaan mukava ja tyylikäs nojatuoli. Se on jokaiseen kotiin soveltuva liikuntakykyä ylläpitävä ja lihaksia aktivoiva, Valvirassa lääkinnälliseksi laiteeksi rekisteröity, suomalainen innovaatio. Nousua avustavien ja kuntouttavien ominaisuuksiensa ansiosta Armi soveltuu erinomaisesti niin senioreille kuin monista sairauksista, kuten nivelrikosta, tai esimerkiksi neurologisista sairauksista (Parkinson, MS-tauti) kärsiville.
Armi tuolista nouseminen säästää käyttäjänsä niveliä, vahvistaa lihaksia, parantaa tasapainoa ja näin antaa lisää aktiivisia vuosia. Aktiivituoli muuttaa passiivisen istumisen aktiiviseksi, ja ennaltaehkäisee liikkumattomuudesta johtuvia tuki- ja liikuntaelin vaivoja.
Ristiseläntuen, joustavan selkänojan, säädettävän niskatuen ja asiakaskohtaisten säätöjen ansiosta Armi on erittäin mukava ja ergonominen istua.
Armin saa erilaisilla ominaisuuksilla, verhoiluilla ja mitoituksilla.
ImageImage
Pääset helpommin ylös
Nouset oikein
Istut mukavasti
Pysyt kunnossa
Image
Lataa Esite

Armi Aktiivituoli mallit


Kaikissa Armi malleissa käytössäsi on ainutlaatuinen nousua avustava patentoitu mekanismi. Tuolit on saaatavilla eri verhoilu ja väri kombinaatioilla.

Armi Design

Charmia jokaiseen kotiin. Vakiokankailla 1590€
Katso ja tilaa Armi Design

Armi Style

360 Astetta tyyliä. Vakiokankailla 1890€
Katso ja tilaa Armi Style

Armi Lux

Monipuolista luksusta. Alkaen 2490€
Katso ja tilaa Armi Lux

Armi Lite

Kompati ja edullinen uutuus. Alkaen 890€
Katso ja tilaa Armi Lite

Armi Lite 360

Kompakti, mekanismin lukolla ja korkeussäädettävällä kaasujousella varustettu uutuus. Vakiokankailla 1090€

Katso ja tilaa Armi Lite 360

Armi Classic

Uudistettu perinteinen malli, nyt ruuvattavilla jaloilla ja mekanismin lukolla varustettuna. Vakiokankailla 1290€

Katso ja tilaa Armi Classic

Armi Classic 360

Mekanismin lukolla ja Korkeussäädettävällä kaasujousella varustettu uutuus. Vakiokankailla 1490€

Katso ja tilaa Armi Classic 360

Katso video ja tutustu armin hyötyihin

Katso video Eila Roineesta kokeilemassa Armia

ARMI ON KAIKKEA TÄTÄ

 • Suomalainen

  Armi Aktiivituoli on kotimainen innovaatio, seniorituoli joka helpottaa ikäihmisen elämää.

 • Turvallinen

  Tuolin kallistuva istuin ja käsinojien mekaniikka helpottavat seisomaan nousemista.

 • Kestävä

  Takana vuosien kehitys- ja testaustyö.

 • Muuntautuva

  Säädettävä niskatuki, jalkojen korkeudensäätö sekä useita väri- ja materiaalivaihtoehtoja.

 • Kuntoiluväline

  Ylläpitää liikuntakykyä ja kehittää lihaskuntoa, sekä tasapainoa.

 • Laiskanlinna

  Täysipainoinen ja mukava kodin huonekalu.

AVUSTAA

Avustaa istuvan henkilön nousemista tuolilta käsinojien ja kallistuvn istuinosan avulla. Tuolin mekaniikka ohjaa ja avustaa istuvan henkilön nousemaan omatoimisesti tuolilta ylös mahdollisimman pienellä voimalla, kehon biomekaniikkaa hyväksi käyttäen, kuitenkin niin, että kehon ja etenkin pakaroiden sekä alaraajojen voimat hyödynnetään optimaalisesti. Tämä mahdollistaa heikkovoimaisen tai esimerkiksi alaraajojen nivelongelmista kärsivän henkilön tuolilta nousemisen omatoimisesti.

KEVENTÄÄ

Keventää esimerkiksi palvelukodissa asuvien ikääntyneitä hoitavan henkilökunnan kuormitusta, heidän avustaessaa huonokuntoista, ikääntynyttä ihmistä nousemaan tuolilta. Tuolin mekaniikka ohjaa ja avustaa istumasta ylösnousua, ikääntyneen omat voimavarat hyödyntäen.

HARJOITTAA

Mahdollistaa istumasta ylösnousun harjoittelun myös heikot alaraajalihakset omaaville. Tämä parantaa seisomatasapainoa ja kävelyä sekä vaikuttaa tätä kautta toimintakykyyn, ennalta ehkäisten kaatumisia.

AKTIVOI

Tieteellisten tutkimusten mukaan pitkäaikainen istuminen altistaa erilaisille kroonisille sairauksille, kuten esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksille, 2-tyypin diabetekselle ja tuki- ja liikuntaelinsairauksille. Ainoa keino ehkäistä näitä istumisen pitkäaikaisia haittavaikutuksia on liike ja istumisen keskeyttäminen tietyin väliajoin. Istumasta ylösnousua avustava ja aktiivisuutta tukeva tuoli tekee tuolilta ylösnousuta mielekkäämmän. Aktivoivalla tuolilla on mahdollista ehkäistä pitkäaikaisesta istumisesta aiheutuvia haittavaikutuksia hyödyntämällä tuolin ominaisuuksia esimerkiksi taukoliikunnasta.

EHKÄISEE

Armi Aktiivituolia voi myös käyttää liikuntakyvyn ylläpitämiseen, sekä lihasvoiman ja tasapainon kehittämiseen. Armin avulla jumppaamalla edesautetaan toimintakyvyn pysymistä hyvällä tasolla pidempään. Tuolia voidaan käyttää myös välineenä ryhmäharjoittelussa.

Kotimaisen Armi Aktiivituolin käyttö on näin helppoa!

Yksityiskohtaisempia ohjeita ja vinkkejä (Armi) tuolista oikein nousemiseen ja istumiseen löytyy Nouseminen ja istuutuminen -sivulta, sekä erityisesti rollaattoriin kanssa Armi ja rollaattori -sivulta.
Lisäksi monipuolisia ja kattavia ohjeita Armilla jumppaamiseen löytyy Jumppa- ja harjoitusohjeet -sivulta.