Armi käyttäjäkokemus: Veikko ja Eeva Hirvi Tampere

”Armi-tuolit ovat olleet fantastiset ja kestäneet hienosti käytössämme” ja ”Näissä meidän on hyvä olla” aloittivat Veikko ja Eeva Hirvi kun kävimme jututtamassa Armi tuolin asiakkaita jo sen melko varhaisilta vaiheilta, noin 10 vuotta sitten.

Miksi ja miten päädyitte aikoinaan hankkimaan Armi Aktiivituolit?

Esittelijä tuli kokeiluttamaan tuolia kotiimme. Yllätyimme kuinka hyvä ja mukava siinä oli istua. Istuinkorkeus oli juuri sopiva ja niistä oli helppo nousta ylös. Vanhoihin tuoleihimme oli kuin syvänteeseen olisi mennyt, niin että niistä oli vaikea nousta ylös. Istuma-asentokin Armissa oli paljon parempi ja juuri sopivan ryhdikäs. Päätimme ostaa kaksi, molemmille omat.

Aikoinaan, 10 vuotta sitten, Armi oli vielä suhteellisen tuntematon, eikä niitä ollut vielä kovinkaan monilla. Vähän arvelutti silloin, mutta upeasti ovat kestäneet käytössä ja niistä on ollut korvaamaton apu.

Osallistuimme osaltamme tuolloin myös Armin kehittämiseen, koska toivoimme tuolin päätukeen muokkausta, jonka esittelijä meille lupasi, ja sellainen myös tehtiin.

Miten Armi on auttanut arkea ja pysymään aktiivisena?

Veikko kertoo, että hänellä on lihasten surkastumaa, mutta on Armin avulla pitänyt lihaksia aktiivisena. Aika on toki tehnyt tehtävänsä, ja Armin apu on nykyään entistäkin tärkeämpää. Muilta tuoleilta nousu on vaikeaa, mutta Armi tekee helpommaksi nousta ja lähteä liikkeelle. Kiitos Armin, edelleen kymmenen vuoden jälkeenkin pääsemme omin voimin liikkeelle ja olemme pysyneet toimintakykyisinä.

Muuta mainitsemisen arvoista?

Tuoleihin aikoinaan hommattuja käsinojasuojia on pesty moneen kertaan ja ne ovat siten helpottaneet käsinojien siistinä pitämistä.

Kun saimme viime vuonna paikan Tampereen kaupungin kautta Viola-kodin senioriasunnoista, niin oli täysin selvää, että Armi-tuolit tulisivat mukana, vaikka paljosta muusta muuton yhteydessä joutuikin karsimaan.

Haastattelun yhteydessä juttua piisasi yllin kyllin, aina alkaen siitä kuinka Kalkkulaisessa (bussi Tampereella) aikoinaan tapasivat, kuinka elämä on välissä vienyt suuntaan sun toiseen, ja lopulta muutto takaisin Tampereelle Veikon jäätyä eläkkeelle.

Näissä tuoleissa on meidän on edelleen hyvä olla ja miellyttävä istua! kertovat Veikko ja Eeva.

Veikko 91v ja Eeva 86v Hirvi, Tampere, Armi Aktiivituolin tyytyväisiä käyttäjiä jo vuodesta 2014 (noin 10 vuoden ajan)

Löydät lisää tarinoita ja Armista sanottua Käyttäjäkokemuksia -sivulta.