TÄMÄ ON ARMI

 • Pääset ylös
 • Nouset oikein
 • Istut hyvin
 • Pysyt kunnossa
LATAA ESITELATAA TUOTEKORTTILATAA TUOTEKORTTI SUUNNITTELIJOILLE

Armi Aktiivituolia on saatavana kolmena eri mallina

Armi Design

Nyt on Armissa charmia!

Uuden Armi Design-mallin on suunnitellut suomalainen, kansainvälisestikin palkittu sisustusarkkitehti ja muotoilija Tapio Anttila.

LATAA ESITE

Vakiokankaisena 1 490 €

Armi Style

Tapio Anttilan suunnittelema, Armi perheen uusin jäsen, on varustettu pyörivällä laippajalalla. Armin normaalien ominaisuuksien lisäksi tässä mallissa on pyörimisen ja tyylikkään ulkonäön ohessa myös hieman keinumaista ominaisuutta eli selkänoja joustaa mukavasti.

LATAA TUOTEKORTTI

Vakiokankaisena 1 740 €

Armi Classic

Tuttu Armi on nyt nimeltään Armi Classic!

Armi Classic on sekä täysipainoinen, mukava kodin huonekalu että aktiivinen harjoitusväline ja seniorituoli. Se on ergonomiatuoli ja nousuaputuoli, jonka ainoana moottorina toimii istuja itse.

LATAA ESITE

alkaen 890 €

ARMI ON KAIKKEA TÄTÄ

 • Suomalainen

  Armi Aktiivituoli on kotimainen innovaatio, joka helpottaa ikäihmisen elämää.

 • Turvallinen

  Tuolin kallistuva istuin ja käsinojien mekaniikka helpottavat seisomaan nousemista.

 • Kestävä

  Takana vuosien kehitys- ja testaustyö.

 • Muuntautuva

  Säädettävä niskatuki, jalkojen korkeudensäätö sekä useita väri- ja materiaalivaihtoehtoja.

 • Kuntoiluväline

  Ylläpitää liikuntakykyä ja kehittää lihaskuntoa, sekä tasapainoa.

 • Laiskanlinna

  Täysipainoinen ja mukava kodin huonekalu.

AVUSTAA

Avustaa istuvan henkilön nousemista tuolilta käsinojien ja kallistuvn istuinosan avulla. Tuolin mekaniikka ohjaa ja avustaa istuvan henkilön nousemaan omatoimisesti tuolilta ylös mahdollisimman pienellä voimalla, kehon biomekaniikkaa hyväksi käyttäen, kuitenkin niin, että kehon ja etenkin pakaroiden sekä alaraajojen voimat hyödynnetään optimaalisesti. Tämä mahdollistaa heikkovoimaisen tai esimerkiksi alaraajojen nivelongelmista kärsivän henkilön tuolilta nousemisen omatoimisesti.

KEVENTÄÄ

Keventää esimerkiksi palvelukodissa asuvien ikääntyneitä hoitavan henkilökunnan kuormitusta, heidän avustaessaa huonokuntoista, ikääntynyttä ihmistä nousemaan tuolilta. Tuolin mekaniikka ohjaa ja avustaa istumasta ylösnousua, ikääntyneen omat voimavarat hyödyntäen.

HARJOITTAA

Mahdollistaa istumasta ylösnousun harjoittelun myös heikot alaraajalihakset omaaville. Tämä parantaa seisomatasapainoa ja kävelyä sekä vaikuttaa tätä kautta toimintakykyyn, ennalta ehkäisten kaatumisia.

AKTIVOI

Tieteellisten tutkimusten mukaan pitkäaikainen istuminen altistaa erilaisille kroonisille sairauksille, kuten esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksille, 2-tyypin diabetekselle ja tuki- ja liikuntaelinsairauksille. Ainoa keino ehkäistä näitä istumisen pitkäaikaisia haittavaikutuksia on liike ja istumisen keskeyttäminen tietyin väliajoin. Istumasta ylösnousua avustava ja aktiivisuutta tukeva tuoli tekee tuolilta ylösnousuta mielekkäämmän. Aktivoivalla tuolilla on mahdollista ehkäistä pitkäaikaisesta istumisesta aiheutuvia haittavaikutuksia hyödyntämällä tuolin ominaisuuksia esimerkiksi taukoliikunnasta.

EHKÄISEE

Armi Aktiivituolia voi myös käyttää liikuntakyvyn ylläpitämiseen, sekä lihasvoiman ja tasapainon kehittämiseen. Armin avulla jumppaamalla edesautetaan toimintakyvyn pysymistä hyvällä tasolla pidempään. Tuolia voidaan käyttää myös välineenä ryhmäharjoittelussa.

Kotimaisen Armi Aktiivituolin käyttö on näin helppoa!

Yksityiskohtaisempia ohjeita ja vinkkejä (Armi) tuolista oikein nousemiseen ja istumiseen löytyy Nouseminen ja istuutuminen -sivulta, sekä erityisesti rollaattoriin kanssa Armi ja rollaattori -sivulta.

Lisäksi monipuolisia ja kattavia ohjeita Armilla jumppaamiseen löytyy Jumppa- ja harjoitusohjeet -sivulta.