Armi Aktiivikortit innostavat ikääntyviä liikkumaan

Armi Kuntoutus ja lihashuolto Leave a Comment

”Ahaa, ruutukutonen. Eli istu tuolilla, ojenna molemmat jalat yhtä aikaa suoraksi eteen ja tuo takaisin koukkuun. Toista liike 10 kertaa. Selvä!” Nyt ei olla jumppatunnilla, vaan pelataan korttia. Mistä on kyse?

”Pienikin liike virkistää ja pitää yllä toimintakykyä – ja kun liikkumiseen liittyy leikkimielinen peli, ihminen innostuu liikkumaan enemmän. Muistamme kaikki lapsuudesta, kuinka hippa tai muut liikunnalliset leikit veivät mukanaan ja saivat liikkumisen tapahtumaan kuin itsestään”, kertoo TamErgon Jorma Eerola (Armi Aktiivituolin idean isä). Hän on fysioterapeutti ja osteopaatti, joka on työskennellyt pitkään liikkumisen ja kehon hyvinvoinnin edistämiseksi. Nyt hän on ideoinut Armi Aktiivikortit lisäämään ikääntyneiden liikkumista.

Taustalla huoli ikääntyneiden vähentyneestä liikkumisesta

Aktiivikorttien idea syntyi, kun Eerola huolestui koronarajoitusten vuoksi koteihinsa ja laitoksiin eristyksiin jääneistä ikääntyneistä. Heidän liikkumisensa on vähentynyt selvästi. Eerola muisti, että monet ikääntyneet pelaavat mielellään korttipelejä, kuten Maijaa tai erilaisia pasiansseja. Tästä heräsi ajatus yhdistää pelikortteihin ”liikuttava ominaisuus”. Näin Eerola loi uuden helpon korttipelin, jossa jokaiseen korttipakan korttiin on lisätty liikunnallinen tehtävä. Tehtävät on kehitetty niin, että niiden tekemiseen ei tarvita muita apuvälineitä kuin tuoli.

Armi-korteissa pakan hertat ja ruudut keskittyvät voimaa kehittäviin harjoitteisiin, padat tasapainoa ja ristit liikkuvuutta sekä rytmiikkaa kehittäviin harjoitteisiin. Peliohjeissa olevien peruspelien lisäksi jokainen voi kehitellä lisää pelejä tai liittää liikuntatehtävät ennestään tuttuihin korttipeleihin. Aktiivipeliä voi pelata yksin, läheisen kanssa, ryhmässä ja myös etänä verkossa, esim. whatsapp –puhelun kautta.

Armi Aktiivikorteilla pelanneet ovat ilahtuneet pelikorttien uudesta ominaisuudesta. Harjoitteiden tekeminen pelin lomassa on koettu hauskana ja virkistävänä tekemisenä ja yhdessäolona.

TILAA ARMI AKTIIVIKORTIT >>

Jorma Eerola ja Armi Aktiivikortit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.