[rev_slider slider1]

News!

Now that the mobility of the elderly is limited, perhaps for a long time, it is time to get a chair at home that promotes the mobility, functional capacity and enables easy and safe self-training even for the weak. Now also discounts on online and phone orders. Order or request a quote of an Armi chair delivered to your door!

ARMI ACTIVECHAIR

THE COMFORTABLE SENIOR CHAIR THAT HELPS YOU UP AND KEEPS YOU FIT

Patented Finnish innovation
Recommended by physiotherapists
Activates and excercises
CE Marked, registered medical device to Valvira (National Supervisory Authority for Welfare and Health)
Customised individually


Check out the product
Order home demonstration

Armi Activechair is more than just a senior citizen’s armchair. It is a unique ergonomic lift up chair, which helps an elderly person or any person with muscle weakness or e.g. arthritis to get up and rehabilitates at the same time. The chair’s only motor power is provided by the person sitting in it. The use of the Activechair strengthens the muscles and improves balance, which are needed in everyday life and to maintain person’s ability to function independently, and it can also be used for self-training.


News and articles

Armi on Facebook

Go like us on Facebook

8 months ago

Armi Aktiivituoli

Miten karanteeni vaikuttaa ikääntyneisiin?
Korona rajoittaa ikäihmisten liikkumista ja luontaisen liikkumisen vähentyminen heikentää toimintakykyä, sekä myös altistaa tuki- ja liikuntaelin vaivoille! Armi Aktiivituolin myynti onkin viime aikoina ollut hurjassa nousussa! Armi tuoli edistää käyttäjänsä liikkuvuutta ja toimintakykyä, ja mahdollistaa heikkovoimaisenkin omatoimisen harjoittelun helposti ja turvallisesti (omassa kodissa). Toimintakyvyn säilyttäminen ja siitä huolehtiminen pitää myös mielen virkeänä.

Aiheeseen liittyen ohessa Aamulehdestä Vanhustyön keskusliiton toiminnan ohjaaja Anu Lintilän haastattelu (ei löytynyt verkosta, joten koko artikkeli kuvana ohessa, mutta alla pari suoraa poimintoa).

”Liikunta- ja kerhoryhmien sulkeminen oli haitallista ja vaikutti osalla muun muassa liikuntakyvyn ja tasapainon heikkenemiseen, mielialan laskuun, muistisairauden etenemiseen ja toimintakyvyn laskuun.”

”Ihmisen ei ole hyvä olla eristyksissä, mutta jos se on tilanteen vuoksi pakollista, niin kannattaa hyödyntää kotivoimisteluohjelmat.”
... Näytä lisääNäytä vähemmän

Näytä Facebookissa

CONTACT INFO

Armi Shop


Address Kalevan puistotie 11, Tampere, Finland

Phone number +358 40 350 7117

Email: asiakaspalvelu@tamergo.fi


Open on agreement – call +358 40 350 7117

Contact us


    Name (required)

    Email (required)

    Phone number (required)

    Message