active chair senior lift assitive rehabilitating

Aktiivituoli auttaa kuntoutuksessa

Armi Kuntoutus ja lihashuolto Leave a Comment

Armi Aktiivituoli auttaa ylös ja aktivoi omien lihasten käyttöä.

Moni iäkäs tai heikkovoimainen kokee nojatuolista nousun hankalaksi. Yksi alkaa siksi vältellä liikkeelle lähtöä ja nousua. Toinen vääntäytyy tuolista ylös vaivalloisesti. Kolmas kasaa tyynyjä peppunsa alle ja selkänsä taakse.

”Näistä kotikonsteista on pitkän päälle enemmän haittaa kuin hyötyä. Väärä nousutapa kuukaudesta ja vuodesta toiseen aiheuttaa virhekuormitusta, joka rapauttaa toimintakykyä. Tyynyt puolestaan tuhoavat istumaergonomian, mikä kipeyttää selän”, valottaa Armia valmistavan ja markkinoivan TamErgo Oy:n myyntijohtaja Jarkko Aura.

Armi Aktiivituolin kallistuva istuinosa ja käsinojien mekaniikka ohjaavat oikeaoppiseen nousemiseen, jolloin polvet, lonkat ja selkä kuormittuvat vähemmän.

”Nouseminen ei helpotu ainoastaan tuolin mekaniikan avulla vaan myös, koska jalkojen isot lihakset aktivoituvat, virhekuormitukset poistuvat ja toimintakyky paranee. Vahvistunut lihasvoima parantaa tasapainoa, mikä pienentää kaatumisriskiä ja lisää toimintakykyä kaikissa muissakin arkielämän tilanteissa”, Aura jatkaa.

Armi Aktiivituoli on Valviran hyväksymä lääkinnällinen laite, apuvälineeksi luokiteltu ja asiantuntijoiden kehittämä. Se on patentoitu ja maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen aktivoiva kuntouttava nousuaputuoli, jonka moottorina toimivat käyttäjän omat, tuolin mekaniikan aktivoimat jalkalihakset ja käsivoimat.

Tuolin mukana tulee yksinkertaiset jumppaohjeet, joita heikkovoimainenkin pystyy tekemään turvallisesti ja ilman väärää kuormitusta vaikka tv:tä katsoessa. Armin nettisivuilta löytyy lisää monipuolisia jumppa- ja harjoitusohjeita kuntoutuksen tueksi.

Myyntijohtaja Aura näyttää kuinka Armi tuoli ohjaa käyttäjänsä oikeaoppiseen ylösnousuasentoon ja nostaa polvien – ja lonkkien nivelkulmat asentoon jossa alaraajojen voimantuotto on suurimmillaan ja nivelten kuormitus pienimmillään.

Uutta: motivoiva aktiivisuuslaskuri

Esimerkiksi Helsingin kaupungin kotihoito on linjannut, että asiakkaiden liikkuvuutta pitää lisätä. ”Armi Aktiivituoli on jo sinänsä täsmälääke aktivointiin, mutta liikkuvuus olisi hyvä jotenkin todentaa ja tavoitteellistaa sekä tehdä harjoittelusta mielekkäämpää. Olemme nyt kehittäneet tuoliin laskurin, jolla voi seurata nousujen tai eri harjoitteiden määrää”, Aura kertoo.

Laskurin seuraaminen ja luvun kasvaminen motivoi liikkeelle. Oleellista ei kuitenkaan ole nousujen määrä vaan säännöllisyys.

Julkaisemme Armi Aktiivituolista kirjoitettuja asiantuntijajulkaisuja. Tämä artikkeli on alkujaan julkaistu syksyllä 2019 Hyvä Ikä -julkaisussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.