Armi Aktiivituoli on apuväline ja lääkinnällinen laite

Armi Uutiset ja tiedotteet Leave a Comment

Armi on tärkeä huonekalu, nojatuoli, jossa on hyvä istua ja joka auttaa istujan nousemaan ylös. Armi on myös Valvirassa rekisteröity lääkinnällinen laite. Armi on apuväline.

Armi Aktiivituolia on markkinoitu ja toimitettu pääosin eteläisessä Suomessa. Nyt olemme ryhtyneet kartoittamaan pohjoisten alueiden tarpeita ja mahdollisuuksia.

Pohjois- ja Itä-Suomessa on vanhuksia omais- tai kotihoidon piirissä pitkienkin matkojen takana. Monet hoitavat vielä kahdeksankymppisinäkin kotitalonsa tai -tilansa arkipäivän askareita. He haluavat olla kotona ja kodinhoitaja ei välttämättä voi käydä montaa kertaa päivässä. He voivat elää kotona itsenäisesti ja tuntea omanarvontuntoa. Niinkin arkinen asia kuin mukava ja ergonominen istuminen televesiota katsellen, lukien tai käsitöitä tehden sekä omatoiminen nousu nojatuolista ei olekaan niin itsestään selvää. Tätä varten on kehitetty Armi Aktiivituoli.

Ylivieskassa Karpaloseminaarissa 11.4.2018 useat sote-ammattilaiset testasivat uuden Armi Design Aktiivituolin. Testauspalaute oli erinomainen. Pohdimme myös, ettei Armi välttämättä sovi ihan kaikille muistisairaille. Istumisen ja nousemisen tekniikka täytyy oppia muistamaan. Tarvitaan myös inkontinenssisuojia – tästä asiasta ei paljon puhuta, vaikka asia on arkipäivää niin päähenkilöille kuin hoivahenkilöstöllekin. Inkontinenssisuojia pitäisi olla tuolia kohden ainakin pari-kolme pesukertojen takia.

Oulun DemoDate-päivillä 18.4.2018 testipalaute oli erinomainen. Testaajat pohtivat konkreettisesti omien läheistensä tarpeita. Eräät henkilöt totesivat tuolin ergonomian edut jopa omassa työssään. Oulussa keskustelimme myös hankkeesta, kuinka voidaan organisoida Armin vaikuttavuustutkimus. Tavoitteena on selvittää, miten Armin käyttö helpottaa omais- ja kodinhoidon työtaakkaa sekä henkilöstön työkuormitusta hoivakodeissa. Puolueettomasti tutkitaan, onko löydettävissä selkeä mittari siitä, mitä vaikutusta Armista on työkuormitukseen Ennen Armia ja Armin jälkeen -tutkimusasetelmassa.

Armi Aktiivituolissa on mukava istua ja Aktiivituolin mekanismi toimii käyttäjän omalla painolla ja painopisteen siirrolla. Kun lähdetään ylös tuolilta, asetetaan jalat tukevasti alustalle, kallistetaan ylävartalo eteenpäin, jolloin käsinojat ja istuinosa kallistuvat ja auttavat istujaa nousemaan. Ylös noustessa isojen lihasten voimat aktivoituvat liikemekaanisesti oikein. Useimmat niistä henkilöistä, jotka pystyvät käyttämään rollaattoria, hyötyvät myös Armista arkielämässä.

Ajatteletko läheisesti tarpeita? Mietitkö, miten hoivakotisi päähenkilöt ja hoivahenkilöt kokisivat Armin?

Sirpa Kuusela

[email protected], 040 576 8641

www.armi-aktiivituoli.fi  Lataa Armin tuotekortti tästä.

Tarinaa Facebookista:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.