Armi Outlet: Tehdään hyvää yhdessä – tarpeettomat aktiivituolit kiertoon

Armi Uncategorized @fi Leave a Comment

Osta käytetty Armi Aktiivituoli

Armi Aktiivituolin verkkokaupassa on nyt OUTLET -osio, josta löytyvät valmistajan huoltamat, kierrätettävät Armi Aktiivituolit. Tutki aktiivisesti vaihtuva tarjonta – olisiko siellä sopiva Armi tuoli juuri sinun tarpeisiisi tai vinkkaa kaverille jolle voisi olla?

Aluksi myimme siellä muutamia esittelytuoleja edullisemmin, jonka lisäksi meille päätyy jonkin verran käytettyjä Armi tuoleja vaihdossa, kun ihmiset ovat päivittäneet Armi tuolinsa uudempiin. Lisäksi Outlet osion kautta on myyty myös joitakin täysin uusia, syystä tai toisesta, ylimääräisiksi jääneitä yksittäistuoleja hieman edullisemmin.

Tarjoa Armi tuolia kiertoon

Suosiosta johtuen laajennamme nyt toimintaa niin että hankimme käytettyjä Armi tuoleja kunnostettavaksi ja kiertoon. Se on sitä kestävää kehitystä!

HUOM! Käytettyjen tuolien noutaminen, puhdistaminen/peseminen, kunnostaminen ja huoltaminen vaatii vähintään työtä ja aikaa, usein myös joitain uusia osia, puhumattakaan mahdollisesta osien uudelleenverhoilusta. Muokkaamme myös näitä Armi tuoleja tarpeen mukaan uudelle käyttäjälle sopivammaksi (esim. istuinkorkeus). Kaikki tämä maksaa, jonka isäksi yrityksenä joudumme uudelleenmyytäviin sisällyttämään hintaan myös 24% arvonlisäveron.

Edellä mainituista seikoista johtuen, ja jotta kustannus pysyisi houkuttelevana mahdolliselle uudelle käyttäjälle, emme itse pysty käytetyistä paljoakaan maksamaan.

Voit tarjota meille Armi tuolia (mielellään kuvan kera) esim. lähettämällä sähköpostia [email protected]

Armi Aktiivituoli sopii erittäin hyvin MS-tautia sairastavalle – myös nuoremmille

Armi Uncategorized @fi Leave a Comment

Suurin hyöty saavutetaan kun aktiivituoli hankitaan riittävän ajoissa ja se mielletään apuna liikuntakyvyn ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi, sen sijaan että se hankitaan vasta apuvälineeksi, kun nousu on jo erittäin vaikeaa ja erityisesti jalkojen lihasvoima jo olematon. Ajoissa hankittuna muodostuu tuolin käyttöaika tyypillisesti myös pitkäksi.

Neurologisista sairauksista kärsivät ovat erittäin merkittävä Armi tuolin asiakasryhmä. Jostain syystä Armi tuoli on kuitenkin ollut huomattavasti suositumpi Parkinsonia -sairastavien keskuudessa (useita satoja), kuin MS-taudista kärsivien keskuudessa. Jossain määrin on myös koettu, että moni MS-tautia sairastava on ottanut yhteyttä usein kovin myöhäisessä vaiheessa, kun nouseminen ja liikkuminen on jo erittäin vaikeaa, ja ollaan usein oltu jo pääosin pyörätuolin varassa. Vaikka parhaat tulokset ja pisin käyttöaika olisi saavutettu olemalla aiemmin liikkeellä.

Tilannetta taudin myöhäisessä vaiheessa on vaikeuttanut usein seikka, että MS-tautia sairastavilla voimien katoaminen on yleisempää jaloissa kuin käsissä. Armi tuolin ajatuksena on pyrkiä aktivoimaan ja ohjaamaan voimantuottoa ensisijaisesti nimenomaan jalkoihin, koska niiden rooli on hyvin oleellinen tasapainon, kaatumisriskin ja yleisen toimintakyvyn suhteen. Siksi olisikin tärkeää ja oleellista, että MS-tautia sairastavat olisivat ajoissa liikkeellä.

Miten useampi MS-tautia sairastava ymmärtäisi Armi Aktiivituolin auttavan heitä?

Joskus aikoinaan joku ehdotti, että ilmoituksissa, nettisivuilla ja videoilla voisi näkyä rollaattoria, pyörätuolia ja kävelykeppiä etc, ja vaikka erityisesti rollaattori onkin hyvin yleinen Armi tuolin käyttäjillä, niin ainakin pyörätuoli veisi huomion juuri väärään suuntaan.

Asiakkaiden haastattelujen ja esittelijöidemme kokemusten myötä pääsimme vihdoin asian ytimeen!

Siinä missä Parkinsson on ikäihmisten tauti ja keskimääräinen sairastumisikä on 65v, niin suurin osa MS-tautia sairastavista ovat merkittävästi nuorempia. MS-tauti on yleisin nuorten aikuisten liikunta- ja toimintakykyyn vaikuttava keskushermoston sairaus ja yleisin sairastumisikä on 20–40 vuotta.

Koska Armi tuolia on niin voimakkaasti markkinoitu ikäihmisten ja mukavana senioreiden tuolina, ja kaikissa mainoskuvissa käyttäjät ovat olleet ikäihmisiä, eivät MS-tautia sairastavat nuoremmat aikuiset ehkä ole kokeneet sitä omakseen tai välttämättä edes ymmärtäneet sitä heille tarkoitetuksi, vaikka siitä olisi voinut olla suuri hyöty. Neurologisista sairauksista kärsiville on kaikille myös mennyt sama viesti, joka korostaa erityisesti nousuapua, sekä helpompaa ja turvallisempaa arkea, vaikka erityisesti nuoremmille tulisi korostaa Aktiivituolin ennaltaehkäiseviä, toimintakykyä ja liikuntakykyä ylläpitäviä vaikutuksia.

Tuoli liikuntakyvyn ylläpitoon ja lihasten aktivointiin MS-tautia sairastaville

Armi Aktiivituoli sopii kuitenkin erittäin hyvin MS-tautia sairastaville ja liike/liikunta on yksi parhaista lääkkeistä toimintakyvyn ylläpitämiseen ja aktiivisena pysymiseen.

Nuorempien esikuvien ja mallien käytön, sekä toimintakykyä ja liikuntakykyä ylläpitävien vaikutusten korostamisen lisäksi esiin nousi joustavien maksuratkaisujen aktiivinen tarjoaminen (esim. osamaksu). Lisäksi tarjolla on nyt myös lähtöhinnaltaan selkeästi edullisempi Armi Lite Aktiivituoli.

MS-tauti ja liikunta: Armi ei korvaa muuta liikuntaa, vaan on hyvä lisä rinnalle

Jo Armi tuolin peruskäyttö on kuntouttavaa ja vahvistavaa, ja lihaksiston aktivointi tapahtuu kuin huomaamatta. Sille on kuitenkin kehitetty laajasti lisäharjoitteita, joita myös heikkovoimainen ja liikuntarajoitteinen voi tehdä omatoimisesti ja turvallisesti, niin hyvänä kuin huonona päivänä.

Kynnys Armi tuolilla jumppaamiseen ja lihasten aktivointiin on erittäin matala, myös huonona päivänä. Ei tarvitse lähteä muualle, tai kaivaa välinettä jostain varastosta. Onnistuu myös silloin kun esimerkiksi liukkauden johdosta vaarallista lähteä ulkoilemaan, tai pandemian johdosta liikkuminen muualla rajoitettua. Yleisestikin tulee jumpattua kuin huomaamatta, samalla kun katsoo vaikka telkkaria. Armi tuolilla jumppaaminen on paitsi turvallista, myös kivutonta, eikä aiheuta rasitetta nivelille.

Lähtökohtaisesti Armi tuoli on ergonominen nojatuoli, jossa on mukava ja hyvä istua, kenelle tahansa, mutta nuoremmat saattavat kokea myös hinnan ongelmaksi. Sen takia on tarjolle tullut niin edullisempaa mallia, kuin tulossa joustavia rahoitusratkaisuja.

Koska moni MS-taudia sairastava pärjää toimintakykyisenä ja aktiivisena usein hyvin pitkään, ja vielä pidempään Armi tuolin avulla, erityisesti jos sellainen hankintaan ajoissa, on tuolin käyttöikäolettama tällöin myös pitkä.

Katsotaan vielä saisimmeko jatkossa jonkun nuoremman Armi tuolin esikuvaksi, mahdollisesti jonkun joka antanut julkisuudessa kasvonsa taudille?

MS-taudin lisäksi hieman vastaavaa aivoriiheä on käyty myös lihastautien ja osteoporoosin suhteen, josta koostamme mahdollisesti erillisen artikkelin. Mahdollisuuksien mukaan perehdymme tarkemmin myös harvinaisiin neurologisiin sairauksiin (eli muihin kuin Parkinsson ja MS-tauti), joita sairastavia löytyy jo nyt myös Armi Aktiivituolin asiakkaina.

Armi on tuoli joka voi auttaa MS-taudista kärsiviä ylläpitämään toimintakykyä

Tyypillistä oikeastaan kaikille eteneville rappeumataudeille on, että jo menetettyä toimintakykyä on vaikea saada takaisin. Mutta aktiivisella toiminnalla sitä on mahdollista ylläpitää. Pysäyttää tai ainakin hidastaa oireiden etenemistä, hyvinkin pitkään, vuosia, jopa vuosikymmeniä. Siksi olisi oleellista olla ajoissa liikkeellä, eikä vasta kun toimintakyky on jo erittäin heikko.

Esimerkiksi pahan kaatumisen (seurauksena jokin murtuma) jälkeisestä pakkolevosta aiheuttunut lihaksiston heikentyminen ja toimintakyvyn alenema on etenevien rappeumatautien tapauksessa ainakin jossain määrin pysyvä ja kuntouttaminen vaikeaa. Kaatumisten välttäminen toimintakykyä aktiivisesti ylläpitämällä onkin helpompaa kuin mahdollisen pakkolevon jälkeinen kuntouttaminen. 

TUTUSTU TUOTTEESEEN JA ARMI MALLISTOON >>

Armi tuolin istuinkorkeus asiakkaan mukaan

Armi Uncategorized @fi Leave a Comment

Yksi yleisimmistä kysymyksistä koskien Armi Aktiivituolia on ”Mikä on sen istuinkorkeus?”

Monelle tulee iloisena yllätyksenä, että se voi olla mikä tahansa. Ja että sitä voidaan muokata toimituksen yhteydessä, tai jälkeenpäinkin. Eli henkilön pituuden perusteella arvioidaan sopiva istuinkorkeus, mutta se tarkistetaan ja muokataan tarpeen mukaan toimituksen yhteydessä.

Yleisesti Armi Aktiivituolin tavoitteena on, että ei tarvitse istua liian korkealla tai huonosti päästäkseen ylös, vaan juuri sopivalla ja oikealla korkeudella. Istuinkorkeuden ollessa sopiva nostaa Armi Aktiivituoli henkilön polvikulman nousussa asentoon jossa sekä lihasten voimantuotto, että niitä aktivoiva vaikutus on suurin. Ja ohjaa nousemaan oikein ilman niveliin kohdistuvaa virhekuormitusta ja kivuitta ylös.

Vaikka Armi tuolin ensisijaiset edut ja hyödyt perustuvatkin aivan muuhun kuin istuinkorkeuteen, on sekin oleellista, eikä markkinoilla tietääksemme ole muita ”lepotuoli” tyyppisiä nojatuoleja, joissa istuinkorkeutta on mahdollista muokata vapaasti asiakkaan mukaan. Ja vaikka on olemassa muita niin sanottuja korotettuja seniorituoleja, niissäkin istuinkorkeus on tyypillisesti maksimissaan 50cm, eikä myöskään muokkaus toimituksen yhteydessä tai jälkikäteen mahdollista.

Yleisenä tavoitteena on, että Armi tuolissa istujan kantapäät ylettyvät tukevasti maahan. Polvikulma on istuessa optimaalisesti noin 90 astetta, mutta tarvittaessa on heikkovoimaiselle mahdollista tämä jonkin verran ylittää. Kuitenkin siinä vaiheessa jos istuessa kantapäät alkavat irrota lattiassa kasvaa paine reiden alapinnassa niin että se häiritsee pidempiaikaisessa istumisessa verenkiertoa.

Tyypillisesti Armi tuolin istuinkulma on taaksepäin laskeva, jolloin siinä saa mukavan ja lepäävän asennon, eikä valumista epäryhdikkääseen asentoon tapahdu. Muuttamalla istuinkulmaa hieman etupainotteisemmaksi on Armi tuolin istuinkorkeus mahdollista tehdä korkeammaksi, kantapäiden edelleen yltäessä tukevasti lattiaan. Hieman etupainotteista istuinkulmaa tehdään heikkovoimaisimpien lisäksi tyypillisesti erityisesti lonkkavaivaisille, tai lonkkaleikkauksesta toipuville.

Miten Armin istuinkorkeus ja istuinkulma määräytyy?

Istuinkorkeus (ja istuinkulma) määräytyy nelijalkaisessa mallissa ruuvaamalla erimittaisia jalkoja eteen ja taakse. Pyörivällä laippajalkaisella mallilla varustetussa tuolissa taas on erimittaista pystyputkea, ja sen asennuskulmaa suhteessa tuoliin mahdollista säätää. Mainintana myös, että laippajalan pyörimisen kireys on myös säädettävissä, vaikka suurimmalle osalle jo tehtaalle valmiiksi asetettu kohtuu jämäkkä kireys on juuri sopiva.

Laippajalalla matalin istuinkorkeus on 41cm ja korkein istuinkorkeus 60cm, mutta nelijalkaisena istuinkorkeus voi olla kuinka matala tai korkea tahansa. Suomessa tarve alle 41cm istuinkorkeuksille on harvinaista, mutta esimerkiksi Aasian markkinoille yleistä.

Ohjeellisia korkeus- ja pituusmittoja

Ohessa myös ohjeellisia istuinkorkeuksia suhteessa henkilön pituuteen (henkilön pituus aikoinaan ennen mahdollista kumaruutta), mutta lopulliseen istuinkorkeuteen vaikuttaa lisäksi ainakin henkilön ruumiinrakenne, käyttääkö kenkiä vai ei, istuinkulma, sekä henkilön kunto. Taulukko on mitoitettu sukat jalassa, johon paksupohjaiset kengät vaikuttavat korottavasti. Erittäin heikkovoimaiselle tulisi istuinkorkeus olla yläkanttiin, ja melko hyvävoimaiselle se voi vastaavasti olla alakanttiin.

Istuinkorkeus: (ohjeellinen taulukko)

  • Alle 41cm vain nelijalkainen malli
  • 41 cm (n. 150 – 160 cm pituiselle käyttäjälle)
  • 43 cm (~155 – 165 cm)
  • 45 cm (~165 – 170 cm)
  • 47 cm (~170 – 175 cm)
  • 49 cm (~175 – 180 cm)
  • 51 cm (~180 – 185)
  • 53 cm (~182 – 187)
  • 55 cm (~185 – )
  • Yli 55cm korkeammat jalat tehdään vain tilauksesta, mutta korkeimmillaan on tehty nelijalkaisena jopa 70cm istuinkorkeudella. Laippajalkaisena maksimi istuinkorkeus on noin 60cm.

Istuinkorkeus voi myös olla vain väliaikaisesti korkeampi, esimerkiksi, tilanteessa jossa lähdetään kuntouttamaan henkilöä, tai jossa loukkaantumisen johdosta toimintakyky on väliaikaisesti heikentynyt. Tällöin voi, lihasten vahvistuttua, olla mielekästä vaihtaa istuinkorkeus matalampaan. Lonkkaleikkauksesta toipuvalle taas voi tuolin istuinkulma olla vain väliaikaisesti etupainotteinen.

Tilaa Armi Aktiivituoli >>
(henkilön noin pituuden voi ilmoittaa jo valmiiksi lisätiedoissa)

Suomalaista työtä – Avainlippu –merkki

Armi Uncategorized @fi Leave a Comment

Armi Aktiivituoleille on myönnetty Avainlippu -merkki.

Koko Armi Aktiivituoli mallistolle – Lite, Classic, Design, Style ja Lux – on myönnetty avainlippu -merkki. Merkki kertoo, että ne on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

Ainutlaatuinen ja patentoitu Armi Aktiivituoli

Onko nousu vaikeaa?
Vaivaako polvet, lonkka tai selkä?
Haluatko asua omassa kodissa pidempään?

Armi Aktiivituolin ainutlaatuinen patentoitu lihaksia aktivoiva, niveliä säästävä ja tuki- ja liikuntaelinvaivoja ennaltaehkäisevä mekanismi ylläpitää käyttäjänsä toimintakykyä ja antaa lisää aktiivisia vuosia.

TUTUSTU ARMI AKTIIVITUOLI MALLISTOON >>

Design from Finland -merkki

Jo aiemmin kerroimme, että Design by Tapio Anttila malleille; Design, Style ja Lux on myönnetty Design from Finland -merkki. Lue lisää

Merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ja sen ammattimaiseen muotoiluun on investoitu. Käyttäjälähtöisyys ja vastuullisuus ovat myös merkin tärkeitä myöntämiskriteereistä.

Armi Aktiivituoli mallisto laajenee

Armi Uncategorized @fi Leave a Comment

Edullinen Armi Lite ja Armi Lux kaikilla herkuilla

Huippusuosittujen kotimaisten Armi Aktiivituolien, nelijalkainen Design ja sen kääntyvällä laippajalalla varustetun Style version, rinnalle on tuotu uutuutena edullisempi Armi Lite, sekä arvokkaampi premium malli Armi Lux.

Kaikissa Armi malleissa on sama perustoiminto, nousua avustava mekaniikka, joka kuntouttaa ja ohjaa nousemaan tavalla, jossa niveliin kohdistuva kuormitus on vähäisin, mutta lihaksiston voimantuotto ja sitä aktivoiva vaikutus suurin.

Edullisempi Armi Lite tuo Aktiivituolin hyödyt yhä useamman ulottuville

Armi Lite korvaa vanhan Armi Classic matalaselkäisen mallin yhdistämällä siihen uudempien mallien jalkaratkaisun, joka kevyemmän ulkonäön lisäksi tarjoaa helpon korkeussäädettävyyden.

Kuitenkin tuotannon optimoinnin ja suurempien tuotantomäärien ansiosta on hintaa laskettu, tavoitteena tarjota Armi tuolia yhä useamman siitä hyötyvän ulottuville. Armi Lite hinta alkaen 740 €.

Armi Lux myös taaksepäin kallistuvalla keinumekanismilla

Armi Lux on Tapio Anttilan muotoileman Armi Aktiivituoli perheen uusin jäsen. Siinä voi selkänojan kallistaa taaksepäin makaavampaan lepoasentoon, tai keinutella mukavasti. Kun lepoasennosta nojataan eteenpäin, palautuu tuoli ensin normiasentoon, jonka jälkeen Armi tuolin ainutlaatuinen nousua avustava ja kuntouttava mekanismi toimii aivan kuten kaikissa muissakin Armi tuoleissa.

Armi Lux mallia toimitetaan ensisijaisesti erittäin korkealaatuisella aidolla nahkalla. Sen saa myös nelijalkaisena, mutta keinumekanismi edellyttää laippajalkaa.

Miksi Armi Aktiivituoli

Fyysisellä aktiivisuudella voidaan vaikuttaa huomattavasti henkilön toimintakykyyn, itsenäiseen selviytymiseen, sairauksien ehkäisyyn ja elämän laadun parantamiseen. Ainutlaatuisen, ylösnousua avustavan mekanisminsa avulla Armi Aktiivituoli säästää niveliä, vahvistaa alaraajojen lihaksia sekä parantaa tasapainoa.

Ristiselän tuen, joustavan selkänojan ja säädettävän niskatuen ansiosta tuolissa on myös erittäin mukava istua. Ergonominen tuoli ennaltaehkäisee liikkumattomuudesta johtuvia tuki- ja liikuntaelinvaivoja ja antaa lisää aktiivisia vuosia.

Käyttäjänsä mittojen mukaan tehty ja säädetty Aktiivituoli ohjaa nousemaan oikein, niveliä virheellisesti rasittamatta ja kivutta ylös. Tuolin ainoana ”moottorina” toimii käyttäjä itse, jolloin tuolin avulla voi jumpata ylösnousuun tarvittavia lihaksia ja tasapainoa, jota tarvitaan arjessa selviytymiseen.

Tutustu tarkemmin Armin toimintaperiaatteeseen ja koko mallistoon Tämä on Armi -sivulla.

Lue lisää armi-aktiivituoli.fi tai soita 050 366 1832

Armi Aktiivituoli hyvinvoinnin edistämiseksi arjessa! (video)

Armi Uncategorized @fi Leave a Comment

TVstä tuttu on se juttu!

Saimme kutsun hetki hyvinvoinnille ohjelmaan (kausi 3 / 2022, jakso 2), jossa etsitään innovatiivisia ideoita ja inspiraatiota hyvinvoinnin edistämiseksi arjessa! ”Pienetkin asiat merkitsevät ja panostus omaan jaksamiseen kannattaa aina!”.

Ohjelmassa juontaja Lena Tamminen testaa Armi tuolia yhdessä Armi Aktiivituolin myyntijohtaja Jarkko Auran kanssa, ja se esitettiin Alfa-TV:llä La 22.1.2022 klo 16.30, ti 25.1 klo 15.30 ja klo 23.00, sekä ke 26.1 klo 14.00. Alla video ohjelman Armi Aktiivituolia käsittelevästä osasta.

Onko nousu vaikeaa? Vaivaako polvet, lonkka tai selkä? Haluatko asua omassa kodissa pidempään? Katso kuinka Armi Aktiivituoli helpottaa arkea ja tarjoaa lisää aktiivisia vuosia.

Lisää Armi Aktiivituoli videoita

Tämän huippusuositun videon jossa Eila Roine testaa Armi Aktiivituolia

ja muita Armi videoita löydät esimerkiksi Armi Aktiivituolin youtube kanavasta Armi Aktiivituoli – YouTube

Suomalaista työtä – Design from Finland –merkki

Armi Uncategorized @fi Leave a Comment

Design from Finland – merkki jolla on merkitystä.

Tapio Anttilan muotoilemille Armi Aktiivituoli -malleille (Armi Design, Style ja Lux by Tapio Anttila) on myönnetty Design from Finland –merkki osoituksena siitä, että erityisesti niiden mallien muotoiluun on panostettu merkittävä määrä Suomalaista työtä.

Merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ja sen ammattimaiseen muotoiluun on investoitu. Käyttäjälähtöisyys ja vastuullisuus ovat myös merkin tärkeitä myöntämiskriteereistä. Lue lisää

Tapio Anttila on kansainvälisesti arvostettu ja useasti palkittu suomalainen muotoilija. Tapion suunnittelemille tuotteille myönnetyt useat kansainväliset palkinnot kertovat siitä, että hänen ajattelu ja suunnittelu toimii laajasti yli rajojen.

Avainlippu -merkki

Lisäksi olemme hakeneet koko Armi Aktiivituoli mallistolle, mukaan lukien myös hieman edullisemmat Armi Classic ja Lite -mallit, avainlippu -merkkiä, osoituksena siitä, että ne on valmistettu Suomessa. Avainlipun osalta odotamme päätöstä lähipäivien tai lähiviikkojen aikana. Merkki kertoo, että tuote on valmistettu ja työllistää Suomessa.

TUTUSTU ARMI AKTIIVITUOLI MALLISTOON >>

Nyt reilut alennukset kaikkiin Armin netti- ja puhelintilauksiin!

Armi Uncategorized @fi Leave a Comment

Oletko jo pidempään miettinyt Armi tuolin hankintaa? Tarjoamme jälleen reilun edun kaikkiin netti- ja puhelintilauksiin vuoden loppuun asti!

Omikronin johdosta tarjoamme jälleen mahdollisuutta hankkia Armi tuoli huokeammin kun se tilataan suoraan netti- tai puhelintilauksena ilman erillistä kotiesittelyä. Moni luulee, että Armi tuoli vaatii mitoituksen takia kokeilun. Tosi asiassa noin pituus tieto riittää, ja tarkempi asiakaskohtainen säätö sekä opastus on mahdollista tehdä toimituksen yhteydessä, tai toimittamalla esimerkiksi erimittaisia vaihtojalkoja.

Nyt on loistava tilaisuus hyötyä itse, ja samalla myötävaikuttaa positiivisesti, että tätä todelliseen tarpeeseen, ikäihmisten hyvinvointia ja arjen helpottamista varten kehitettyä ainutlaatuista kotimaista tuotetta (lue Armin tarina ja tutustu tuotteeseen) on myös jatkossa tarjolla sitä todella tarvitseville, suomessa ja kansainvälisesti!

NYT kaikkiin uusiin Armin netti- ja puhelintilauksiin*:
Armi Lux (-350 eur) = 1640-2190 eur riippuen valinnoista
Armi Style (-250 eur) = 1590 eur
Armi Design (-200 eur) = 1390 eur
Armi Classic (-150 eur) = 1140 eur
Armi Lite (-100 eur) = alkaen 640 eur
* ilman erillistä kotiesittelyä, säädöt ja opastus toimituksen yhteydessä, ei muita alennuksia

Tilaa oma Armisi tai soita 050 366 1832

Omikron muunnoksesta ja siihen liittyvästä uutisoinnista johtuen Armi tuolien normaalisti huippusuosittujen esittelyjen tilaukset ovat hieman vähentyneet. Toki meillä on panostettu hygieniaan jo pidemmän aikaa, esim desinfioimalla mallituoleja (aivan erityisesti kädensijat) ennen ja jälkeen jokaisen esittelyn, kuten myös esittelijän hygieniaan, maskin käytön ja käsien desinfioinnin lisäksi välttämällä kättelyjä ja muutenkin turhan läheistä kontaktia.

Mitoitusta varten ei esittelyä tarvita. Mitoitus voidaan arvioida suunnilleen kohdalleen parilla käyttäjän kokoon liittyvällä peruskysymyksellä ja lopullinen hienosäätö suorittaa toimituksen yhteydessä. Jo aiemmin melkein kaikki Armi tuolit erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomeen ovat menneet suoraan netti- ja puhelinkauppoina.

Kun maksuton kotiesittely kumminkin on saatavilla ovat monet sellaisen halunneet, ja sitä kautta vakuuttuneet Armi tuolin toimivuudesta, helposta tuolilta noususta ilman virhekuormituksia, sekä myös hyvästä istuinmukavuudesta ja selän tuesta. Kuntouttavuus, lihaksiston vahvistuminen, tasapainon parantuminen sekä yleinen toimintakyvyn kehittyminen sen sijaan edellyttää jo muutaman viikon käyttöä.

Ilman erillistä kotiesittelyä saat nyt Armi tuolin kuitenkin huokeampaan hintaan. Nyt jos koska kannattaa tarttua tilaisuuteen, ja tilata Armi tuoli, itselle tai läheiselle. Useimpiin malleihin saatavilla myös breeze hyllyväreillä nopeat toimitukset! Desinfioimme myös kaikki toimitettavat tuolit kun ne lähtevät tehtaalta.

Mitä aiemmin Armi tuolin käytön aloittaa, sen suurempi hyöty ja pisin käyttöikä. Kunnon ylläpitäminen, sekä tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisy, tai esimerkiksi pahan kaatumisen välttäminen, on kuitenkin helpompaa kuin kuntouttaminen ja toimintakyvyn palauttaminen sen jo merkittävästi alennuttua.

Elämmepä kotona tai hoivakodissa, meillä kaikilla on oikeus istua mukavasti ergonomisessa nojatuolissa, nauttia televisioohjelmista, lukea tai kutoa ja päästä omin voimin pois tuolilta niin kauan kuin voimia vähänkin riittää. Pysyä toimintakykyisenä, ja olla aktiivisia sekä itsenäisiä arjen perustoiminnoissa.

Tilaa oma Armisi tai soita 050 366 1832

Nopeammat ja varmemmat Armi tuolien toimitukset

Armi Uncategorized @fi Leave a Comment

Aiemmin kaikki Armi tuolit valmistettiin alusta loppuun vasta tilauksesta, ainoastaan joitain kankaita löytyi valmiiina varastosta. Jonkin aikaa sitten tuotantomalli muutettiin niin, että viidellä vakiovärillä kaikki tarvittavat osat löytyvät hyllystä ja valmiiksi verhoiltuna. Näin ainakin Armi design ja style tuolit ovat täten kokoonpanoa ja valitun puuvärin mukaisten osien kiinnitystä vaille valmiina.

Itse tuolit, uudemmat Armi design ja style -mallit, on säädettävissä ja sovitettavissa asiakkaan mitoille toimituksen yhteydessä, joitain erikoismitoituksia (lähinnä levennystä) lukuunottamatta. Tällöin ei myöskään asiakaskäyntiä ennen valmistusta, ainakaan mitoituksen takia, enää tarvita.

Uudella tuotantomallilla ja uusien mallien säädettävyyden ansiosta, on toimitusaika vakioväreillä saatu tiputettua tyypilliseen noin 1-2 viikkoon., aiemmasta keskimääräisestä noin 4 viikosta. Toimitusaikaan liittyy myös vähemmän epävarmuustekijöitä.

Armi Aktiivituoli vakiovärit

Breeze vakiovärejä on viisi; viininpuneinen, tummanharmaa, sininen, ruskea tai beige. Ne saa tyypillisesti nopeasti toimitettuna, vaaleilla tammi tai tummanruskeilla pähkinä puuosilla, neljällä jalalla (design) tai pyörivällä laippajalalla (style).
Vakiovärit tammi tai pähkinä puilla, jaloilla tai laipalla, rahilla tai ilman

Kaikki kombinaatiot (20 kpl) jotka ovat näistä vaihtoehdoista mahdollisia löytyy tuoliin upotettuna Armi design ja style breeze kankailla -sivulla

Uudempien design/style -mallien säädettävyyden ansiosta tuolin muokkaus myös jälkikäteen on merkittävästi yksikertaisempaa, eli jos asiakkaan kunnossa tapahtuu muutos joka vaatii esimerkiksi istuinkorkeuden muutosta tai jos esimerkiksi käyttäjä vaihtuu, niin tuoli on mukauttavissa uudelle käyttäjälle.

Muut kankaat, nahkat ja mallit

Muut kankaat ja myös nahkat tilataan edelleen tuoli kohtaisesti, ja ovat sen takia lisähintaisia ja toimitusajat pidemmät.

Myös perinteinen -Classic malli on tältä osin rajoittuneempi ja vaatii enemmän valmistusaikaista mitoitusta, joten siihen löytyy valmiita osia rajoitetummin, ja myös mitoitukseen liittyy ilman kokeilua suurempia epävarmuustekijöitä. Yleisesti voidaan todeta, että lyhyille (alle 160cm) ja vielä varmemmin pitkille (yli 175cm pitkät) uudemmat design ja style mallit ovat säädettävyytensä ansiosta melkein aina helpompi ja varmempi valinta.

TILAA ARMI TUOLISI >>

Tuolista oikein nouseminen ja istuutuminen

Armi Uncategorized @fi Leave a Comment

Armi Aktiivituoli ei ainoastaan helpota nousemista vaan ohjaa myös nousemaan tuolilta ylös luonnollisella tavalla jossa niveliin kohdistuva virhekuormitus on vähäisin, mutta lihaksiston voimantuotto ja sitä aktivoiva vaikutus suurin. Mekanismin kallistuminen ja nostosuunta ohjaa nousemaan eteenpäin yläviistoon, kuten pitäisi nousta miltä tahansa tuolilta, ilman ylimääräisiä kiertoliikkeitä, hivuttautumista tuolin etureunalle tai äärimmäistä punnertamista. Jos Armi tuolista nousee tai yrittää nousta virheellisesti on nousu sekä vaikeampaa, että raskaampaa. Armi tuolin oikea mitoitus, erityisesti sopiva istuinkorkeus, on myös hyvin oleellinen, niin nousun, kuin istuutumisen näkökulmasta.

Korkealla sijaisevien ja pitkälle ulottuvien kädensijojen ansiosta Armi tuoliin on mahdollista istuutua helpommin, turvallisemmin ja oikeaoppisemmin (kuin nojatuoliin jossa kädensijat ovat matalalla, kaukana tai ettei niitä ole ensinkään, tai koko tuoli on liian matalalla ja istuinsyvyys). Lisäksi Armi tuoli on erittäin tukeva, siten että se ei keiku, eikä kaadu, vaikka siihen alas rysähtäisikin. Mikään ei varsinaisesti estä Armi tuoliin rojahtamista, mutta tekemällä siihen istumisen oikein on se turvallisinta, päädytään helpommin suoraan ergonomisesti hyvään ja ryhdikkääseen istuma-asentoon, ja myös aktivoiva vaikutus suurin.

Helpottamaan, niin tuolista oikein nousemista, kuin tuoliin oikein istumista, olemme laatineet visuaaliset ohjeet, jotka voi myös tulostaa (A4). Ohjeissa on myös vinkkejä mihin kiinnittää erityisesti huomiota, niin nousussa, kuin istuutumisessa.

Lataa/avaa Armi tuolista nouseminen (pdf)
Lataa/avaa Armi tuoliin istuminen (pdf)

Vastaavat ohjeet vielä hieman laajemmin kerrottuna löydät myös Armin Nouseminen ja istuutuminen -sivulta.

Rollaattoriin nousu ja rollaattorista istuminen

Erityisen tarkkaan on kiinnitetty huomiota kuinka toimia jos käytössä on rollaattori, jota varten on laadittu omat räätälöidyt ohjeet, vaikka ensisijaisesti ja suositelluin tapa on nousta rollaattoriin ihan vastaavasti kuin noustaisiin ilman rollaattoriakin. Kuitenkin rollaattoria käyttävät ovat keskimäärin heikompi kuntoisia, kuin ne jotka pärjäävät ilman, ja myös virhekuormituksia aiheuttavat tai huonoon ergonomiaan johtavat toimintatavat yleisempiä.

Lisäksi rollaattorin kanssa liikkuvien joukossa on hyvinkin heikkovoimaisia, tasapainoltaan ja motoriikaltaan rajoittautuneita. Siksi nousemiseen rollaattoriin on tarjolla myös vaihtoehtoisia tekniikoita, joiden on todettu toimivan erityisesti kaatumispelkoisille ja kaikkein heikoimmille.
Armista rollaattoriin nousu
Rollaattorista Armiin istuminen

Lataa/avaa Armi tuolista nouseminen (pdf)
Lataa/avaa Armi tuoliin istuminen (pdf)

Vaihtoehto nousutekniikka 2: Yhdellä kädellä Armi tuolista työntäen ja toisella kädellä rollaattorin kahvaan ojentautuen. Tämän tekniikan on havaittu toimivan erityisesti niillä jotka kaatumispelkoisina pyrkivät nousemaan selkä liian pystyssä ja liian takakenoisessa asennossa. Rollaattorin kahvaan ojentautuminen ohjaa luontaiseen etunojaan joka on tärkeää Armi tuolin mekanismin toiminnan ja oikeaoppisen nousemisen kannalta. Nousu ei kuitenkaan ole yhtä symmetrinen kuin kahdella kädellä kädensijoista työntäen, ja aiheuttaa pienen kiertoliikkeen.
Armi tuolista yhdellä kädellä työntäen nouseminen

Lataa/avaa Armi tuolista yhdellä kädellä työntäen nouseminen (pdf)

Vaihtoehto nousutekniikka 3: Yhdellä kädellä Armi tuolista työntäen ja toisella kädellä rollaattorin tasosta vetäen. Erikoistapauksissa kun taustalla erityisiä sairauksia tai kun nousu on muutoin erittäin vaikeaa, on myös äärimmäisin tekniikka, jossa toinen käsi siirretään ensin rollaattorin tason etureunalle ja vedetään samalla kun toinen käsi työntää/painaa kädensijasta.
Armi tuolista rollaattoriin nousu yhdellä kädellä työntäen ja toisella rollaattorin tasosta vetäen

Lataa/avaa Armi tuolista rollaattoriin nousu yhdellä kädellä työntäen ja toisella rollaattorin tasosta vetäen (pdf)

Vastaavat ohjeet vielä hieman laajemmin kerrottuna löydät myös Armi ja rollaattori -sivulta.